Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Viltfärsburgare med enbärsdressing

20 jan, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Malin Söderström

(4 personer)
750 g viltfärs
1⁄2 msk 4 kryddor
1⁄2 tsk rosmarin
salt och svartpeppar
smör till stekning

Enbärsdressing
3 msk lättmajonnäs
2 msk matlagningsyoghurt
2 tsk fint mortlade enbär

Lingon
2 msk balsamsirap
2 msk rårörda lingon

Till servering
4 stora skivor lingonbröd, delade på mitten, eller 8 små, blandsallad samt rotfrukts- eller mandelpotatischips

Beredning:

Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av. Blanda balsamsirap och lingon. Ställ åt sidan. Blanda färsen med kryddorna och forma till 4 biffar, ca 2 cm tjocka. Stek biffarna i smör, ca 3 min på var sida. Stek brödet i pannan, håll biffarna varma under tiden. Servera viltfärsbiffarna på bröden med sallad, enbärsdressing, lingon och chips.

Annons