Trendar: NostalgiI rampljusetLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträtt

Armand Duplantis kärlekssaga med Desiré Inglander

25 jul, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Armand Duplantis och flickvännen Desiré
De har kallats idrottens nya superpar, och är inte rädda för att visa sin kärlek framför kamerorna.
Men när Armand Duplantis först fick upp ögonen för svenska Desiré Inglander ville hon inte ha något med honom att göra.
– Problemet var att folk flirtar väldigt annorlunda i Sverige jämfört med där jag kommer ifrån, säger Armand Duplantis till Vogue Scandinavia.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
6 svenska idrottslegendarer vi aldrig glömmerBrand logo
6 svenska idrottslegendarer vi aldrig glömmer

Armand Duplantis är inte bara Sveriges stora friidrottsstjärna – han är också en av de främsta friidrottarna i världen. Som världsmästare i stavhoppning har han just nu ingen som konkurrerar på hans nivå, och det är han själv som gång efter gång knäcker sina egna rekord.

Vid sin sida har svensk-amerikanen sin svenska kärlek, flickvännen Desiré Inglander. När ”Mondo” tävlar finns hon alltid där på läktarna och hejar på, och redo att ge en segerkyss efter vinsten.

Annons

Paret är ett av svensk idrotts mest bevakade kärlekspar, men från början var det långt ifrå självklart att de två skulle bli tillsammans. I en stor intervju med Vogue Scandinavia berättar paret om hur de träffades, och att de kulturella skillnaderna gjorde det svårt att lära känna varandra.

Armand och Desiré träffades för första gången på en midsommarfest i Sverige 2020, och stavhopparen blev genast intresserad av modellen. Hon å andra sidan hade precis tagit studenten och var inte intresserad av att dejta någon. Duplantis försökte flörta med henne ändå, något som misslyckades.

– Problemet var att folk flirtar väldigt annorlunda i Sverige jämfört med där jag kommer ifrån. Där ska man prata mer och jag försökte prata med Desiré, men hon ville inte ha något med mig att göra. Hon ville bara dansa, säger Armand Duplantis till Vogue Scandinavia.

 Armand Duplantis med sin flickvän Desiré Inglander
Armand Duplantis med Desiré Inglander efter VM 2023.Foto: Jessica Gow/TT

De bytte ändå uppgifter och fortsatte hålla kontakten. Till slut gav Desiré amerikanen en chans att bjuda henne på dejt – och resten är historia.

Annons

Lever i både Sverige och USA

I dag lever Armand och Desiré tillsammans, och delar tiden mellan Stockholm och USA. När det är tävlingssäsong bor de på Kungsholmen i Stockholm, och under vintern är det USA som gäller.

– Desiré ger mitt liv en så bra balans. Det känns så fint att kunna komma hem och fly till en helt annan värld, vi går in i varandra och vad vi gör. Hon är en jättebra resekamrat, säger Armand Duplantis om sin sambo.

Armand Duplantis och Desiré Inglander
Armand och Desiré på Idrottsgalan 2022.Foto: Karin Törnblom/TT

Resandet har blivit en helt ny del av Desirés liv, och att leva med en världsidrottare kan göra det svårt att ha full kontroll – speciellt när partnern är väldigt spontan.

Annons

– Den enda galna delen är hela planeringsaspekten, det kan vara omöjligt att planera ordentligt. Men jag älskar också det på ett sätt, säger Desiré.

Bianca Salmings bästa hårtipsBrand logo
Bianca Salmings bästa hårtips
Annons