Trendar: NostalgiI rampljusetLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträtt

Malin Baryards äldsta son har vuxit upp – så ser han ut

24 jul, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Malin Baryard och Henrik Johnsson har sonen Alvar.
Malin Baryard-Johnsson och Henrik Johnsson har varit gifta i 20 år, och har två söner tillsammans.
Nu har äldsta sonen Alvar vuxit upp – och till och med gett pris i tv till sin egen mamma.
Så här ser kändisparets äldsta son ut!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
6 svenska idrottslegendarer vi aldrig glömmerBrand logo
6 svenska idrottslegendarer vi aldrig glömmer

Hästhoppningsikonen Malin Baryard-Johnsson och sommarprats-producenten Henrik Johnsson träffades för första gången 1999 – på inspelningen av Fångarna på Fortet av alla ställen. Då sa de två dock inte mycket mer än hej innan de gick åt varsitt håll.

Det var först tre år senare, när Henrik Johnsson precis skilt sig från sin första fru Alice Bah Kuhnke, som de två skulle komma i kontakt med varandra ordentligt. Då sa det klick.

Paret gifte sig två år senare, och har nu varit gifta i 20 år. Malin och Henrik har två barn tillsammans – sönerna Alvar och Ed, födda 2005 och 2009.

Annons
Malin Baryard son Alvar
Malin Baryard med sonen Alvar när han bara var 2,5 månader gammal.Foto: JOHAN ADELGREN

Alvar har nu hunnit fylla 19 år, och tog nyligen studenten. Både han och lillebrodern syns ibland på sina föräldrars sociala medier-konton, men sitt första riktiga kliv in i rampljuset gjorde han på Idrottsgalan 2022. Malin Baryard-Johnsson belönades tillsammans med hopplandslaget, efter att ha vunnit OS-guld i Tokyo 2021, med Bragdguldet, och pristagarnas familjer höll tal på den stor galan.

Sonens fina tal till Malin Baryard

En av de som höll tal var då 16-åriga Alvar Baryard.

Annons

– Mamma, jag slår dig i golf, tennis, padel och ”skitgubbe” (även kallat ”vändtia”). Ganska enkelt. Men när det kommer till hästhoppning så är du faktiskt ganska bra. Det är en ära att få vara med dig här i dag och ge dig Sveriges finaste idrottspris, Bragdguldet, och jag önskar att jag med ord kunde beskriva den otroliga stolthet jag kände den där lördagseftermiddagen när jag satt framför tv:n med mina kompisar och skrek hem ert OS-guld. Grattis mamma, du är bäst, sa sonen i sitt fina tal.

Alvars föräldrar kunde så klart inte hålla tillbaka tårarna efter ett så fint tal, och hyllade sin son på sociala medier efteråt.

Alvar Baryard på Idrottsgalan.
Alvar Baryard delade ut pris till sin mamma på Idrottsgalan.Foto: Christine Olsson/TT

”Världens stoltaste mamma till världens modigaste och coolaste Alvar Baryard”, skrev Malin Baryard på Instagram efteråt.

Annons
Karin Frick - 5 fakta om OS-programledarenBrand logo
Karin Frick - 5 fakta om OS-programledaren
Annons
Annons