Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Barbra Streisands bonussons tragiska öde - trots familjens miljoner

17 sep, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Barbra Streisand, James Brolin och Jess Brolin
Barbra Streisand är stolt bonusmamma till maken James Brolins barn.
Men medan ena sonen Josh Brolin gått i pappas skådespelande fotspår har Jess Brolin enligt uppgift levt som hemlös – och vägrat ekonomisk hjälp.
– Vi älskar honom mycket och vill bara det som är bäst för honom, har en representant för Barbra Streisands familj sagt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se 4 kända svenskar som jobbat med sina barnBrand logo
Se 4 kända svenskar som jobbat med sina barn

Sedan de gifte sig 1998 har James Brolin och Barbra Streisand varit ett av Hollywoods mest omtyckta och stabila par. De två skådespelarna träffades genom gemensamma vänner 1996, och gifte sig två år senare.

James Brolin och Barbra Streisand
James Brolin och Barbra Streisand är lyckligt gifta sedan 1998. Foto: ROSE PROUSER

James och Barbra var 56 respektive 54 år gamla när de träffades och blev tillsammans, och har därför inga gemensamma barn, utan är bonusföräldrar åt varandras barn från tidigare relationer. Barbra Streisand har sonen Jason Gould född 1966, tillsammans med Ocean's eleven-skådespelaren Elliot Gould. James Brolin har å sin sida barnen Josh, född 1968, och Jess Brolin, född 1972, med sin första fru Jane, och dottern Molly, född 1987, med andra hustrun Jan Smithers.

Annons

Josh Brolin har gått i sin pappas fotspår, och blivit en uppskattad och välkänd skådespelare han också, med roller i filmer som True grit, Wall street och Milk, där den sistnämnda filmen förtjänade honom en Oscarsnominering för bästa manliga biroll.

Joshs lillebror Jess har dock gett upphov till rubriker av helt andra anledningar. 2014 blev det ramaskri när det publicerades bilder på Jess som gräver i soporna på en gata i staden Ojai i Kalifornien. Eftersom både hans bror, pappa och bonusmamma är bonusmiljonärer var det många som reagerade starkt på att Jess skulle behöva gräva i soporna och se ut att må dåligt.

Jess Brolin
Jess Brolin bor i Kalifornien. Foto: AJVEN

Efter bilderna gick familjen ut i ett pressmeddelande via en representant och konstaterade att de velat hjälpa Jess, men att han inte tagit emot hjälpen.

Annons

– Vi har erbjudit hjälp och stöd, och vi fortsätter för det. Vi älskar honom mycket och vill bara det som är bäst för honom, sa de i uttalandet.

James och Josh Brolin.
James och Josh Brolin. Foto: Alex Berliner/BEI/REX

Så lever Jess Brolin i dag

James Brolin och Jane Agee, mamma till Josh och Jess, skilde sig 1985, och tio år senare omkom Jane i en tragisk bilolycka. Jess ärvde då fonder från sin mamma, och kunde leva på de pengarna fram till att de tog slut 2011 och han tvingades bo i en gammal Toyota-bil. Numera bor han dock i en lägenhet i Ojai, skriver Daily Mail.

Annons

Efter bilderna rapporterade New York Daily News att en källa nära familjen tyckte att bilderna var missvisande, och att han försökte sortera flaskorna rätt. I en intervju 2021 lugnade James Brolin de som hade varit oroliga för hans mellanbarn, och menade att han mår bra.

– Min son Jess bor i en bergsstad och driver en välgörenhetsorganisation. Just nu mår han antagligen bäst av oss alla. Jag vet att han har fotats när han samlat flaskor och burkar ur soporna, men alla de pengarna gick till välgörenhet, har han sagt.

Josh Brolin har också lagt upp bilder där han umgås med sin lillebror.

”Jag och min bror på min systers bröllop i vår hemstad på centrala kusten. Många minnen här. Mycket historia för ett par Kalifornien-lantisar”, skrev Josh Brolin till en bild på sig och Jess 2017.

6 kändispar som fått barn i hemlighetBrand logo
6 kändispar som fått barn i hemlighet
Annons