Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Amelia Adamos kritik mot soft girl-trenden

21 aug, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Amelia Adamo
”Soft girl” har den senaste tiden vuxit fram som ett trendigt ideal bland unga kvinnor, som vill leva ett hemmafruliv där mannen betalar allt.
Nu kritiserar Amelia Adamo trenden, som hon menar går emot de senaste hundra åren av kamp för jämställdhet.
– Man kan inte vara oberoende om man ska leva på någon annans pengar, säger hon till Aftonbladet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Amelia Adamo ger råd till sitt 17-åriga jagBrand logo
Amelia Adamo ger råd till sitt 17-åriga jag

Den senaste tiden har trenden med soft girls spridit sig över sociala medier. Att leva som en soft girl innebär i stort sett att vara hemmafru – de drömmer om att ha en partner som betalar för dem, medan de lever ett lugnt liv där de inte behöver jobba.

Tidskriftsikonen Amelia Adamo är kritisk mot trenden, som hon tycker saboterar 100 år av kvinnokamp.

– Det är en jävla dum trend. Under 100 år har kvinnorna kämpat för jämställdhet och det har också gällt att man ska ha egna pengar så man kan vara oberoende. Man kan inte vara oberoende om man ska leva på någon annans pengar. Jag vet inte hur soft girl-trenden ska gå ihop om inte någon annan betalar, säger hon till Aftonbladet.

Amelia Adamos kritik

Amelia Adamo har länge jobbat för att kvinnor ska ta makten över sina egna liv, och är förskräckt över att allt fler rör sig bort från det.

Annons

– Det är klart att man kan göra en uppgörelse i två års tid med sin man, att han sätter undan pengar åt mig medan jag är hemma med barnen. Men det jag vänder mig emot är att bli beroende igen. Jag har gått och tjatat på unga kvinnor att de ska spara till pensionen, här handlar det om att inte jobba alls, säger Amelia Adamo.

Hon menar att ”soft girls” drömmer om ett lyxliv de tror att de vill ha, men att det livet inte är något att eftersträva i längden.

– Att vara Mickan i ”Solsidan” innebär förstås ett underbart liv där man kan välja fina kläder, men det är så tomt. Att dricka rosévin och skvallra med sina väninnor, vad är det för liv?

3 livsråd från Amelia AdamoBrand logo
3 livsråd från Amelia Adamo
Annons