Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Christer Lindarw bjöd hem ensamma pensionärer

21 okt, 2024
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Christer Lindarw
Många seniorer lever i ofrivillig ensamhet, och ha svårt att bryta sin sociala isolering.
Det är något som organisationen Äldrekontakt vill bryta – och det vill Christer Lindarw också.
”Så givande att höra om deras liv och bakgrund. Jag hade så kul”, skriver artisten efter att ha bjudit hem en grupp pensionärer på fika.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Följ med Christer Lindarw ner i After Darks kostymförrådBrand logo
Följ med Christer Lindarw ner i After Darks kostymförråd

Att bli ofrivilligt ensam eller isolerad i hög ålder är vanligare än det borde vara – omkring 10 till 15 procent av alla seniorer är ensamma mot sin vilja, uppger Socialstyrelsen. Det här är något som ideella organisationen Äldrekontakt vill sätta stopp för, genom att sammanföra seniorer med varandra eller med volontärer i olika sociala sammanhang.

En person som engagerar sig i Äldrekontakt är den folkkära artisten och designern Christer Lindarw. Efter att ha fått höra om initiativet från Nyhetsmorgon-profilen Victoria Skoglund valde han att höra av sig till initiativet, och nu har han haft en grupp glada pensionärer på fika hemma hos sig.

Annons

Fikade med pensionärer

I ett inlägg på Instagram skriver han om den trevliga fikaträffen, och hoppas att fler vill engagera sig i organisationen.

”Det var så mysigt igår, när jag genom den ideella föreningen Äldrekontakt ordnade fikastund hos mig. 4 underbara kvinnor och 1 gentleman i åldrarna 80-98 år! Ensamma människor som genom Äldrekontakt får träffa andra och komma ur isoleringen en stund. Så givande att höra om deras liv och bakgrund. Jag hade så kul”, skriver han, och uppmuntrar sina följare att bli volontärer.

Gabriella Bartlett är marknadsansvarig för Äldrekontakt, och säger till Newsner att hon hoppas att Lindarws initiativ ska inspirera andra.

– Vi är väldigt tacksamma att Christer ville anordna den här fikaträffen och sätta lite av en guldkant på en annan ensam tillvaro för våra äldre gäster.

I Christer Lindarws kommentarsfält på Instagram är det många som hyllar hans gest mot seniorerna.

Annons

”Åh vad härligt!!”, skriver Lena Philipsson uppskattande.

”Älskar älskar älskar! Jobbar själv i hemsjukvården som sjuksköterska och ser att ensamheten är vår största bov”, hyllar en annan person.

After Dark aktuell med ny scenshow – utan Christer LindarwBrand logo
After Dark aktuell med ny scenshow – utan Christer Lindarw
Annons