Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Lena Philipssons karriärsändring – nya jobbet

10 okt, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT, Viaplay.
Lena Philipsson På gatan där jag bor
Lena Philipsson har länge varit en av våra mest folkkära och omtyckta artister – men nu väljer hon att testa en helt ny karriär.
I november har Viaplay-serien På gatan där jag bor premiär, och Lena Ph är seriens huvudrollsinnehavare.
– Jag är väldigt glad över att jag fått möjlighet att testa att skådespela i ett drama, säger Lena Philipsson.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kändisarna avslöjar: Hen är kändast i telefonbokenBrand logo
Kändisarna avslöjar: Hen är kändast i telefonboken

Med låtar som Dansa i neon och Det gör ont har Lena Philipsson blivit en av landets mest folkkära artister, med en lång och uppmärksammad artistkarriär. Nu väljer hon att testa på något helt nytt – och spela huvudrollen i ett tv-drama.

På gatan där jag bor har premiär den 17 november på Viaplay, och är inspirerad av Lena Philipsson låt med samma namn från 2005, skriven av kollegan och vännen Orup.

– Det känns jättespännande att serien äntligen ska ha premiär. Jag är väldigt glad över att jag fått möjlighet att testa att skådespela i ett drama, säger Lena Philipsson i ett pressmeddelande.

Annons

I tv-serien kommer Lena Philipsson spela singelmamman Nina som bor med sina två tonårsbarn i ett idylliskt villaområde, och som förlorade sin man Erik fyra år tidigare. Efter sorgen fick hon hjälp och stöd av grannarna – men när Nina vill hitta kärleken på nytt ställs grannrelationerna på ända.

– Jag hoppas att tittarna kommer att gilla serien. Den handlar om vanliga människor i ett villaområde, i en mindre stad, säger Lena Philipsson.

Lena Philipsson i På gatan där jag bor.
Lena Philipsson spelar huvudrollen i På gatan där jag bor.

Kända skådespelare i På gatan där jag bor

Lena Philipsson är långt ifrån det enda välkända namnet i tv-serien. Prisade skådespelare som Leif Andrée, Kajsa Ernst och Claudia Galli Concha är alla med i tv-serien.

Annons

– Det känns så kul att den här serien ska ha premiär. Det var en väldigt härlig inspelning och jag ser fram emot att publiken ska få lära känna de här karaktärerna. Jag tror att det kommer finnas någon för alla att identifiera sig med, säger Claudia Galli Concha.

Så gick det sen för vinnarna vi minns i IdolBrand logo
Så gick det sen för vinnarna vi minns i Idol
Annons