Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Mikael Tornvings liv som särbo med kärleken

10 okt, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Mikael Tornving
Mikael Tornving har varit tillsammans med sin kärlek i sju år, men bor fortfarande som särbo.
I Rickard Olssons nya podcast Hjälp, jag fyller 50! berättar Tornving om relationsbeslutet med den hemliga flickvännen.
– Vi båda trivs med den här situationen, att vi väljer varandras sällskap, säger Mikael Tornving i podcasten.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kändisarna avslöjar: Hen är kändast i telefonbokenBrand logo
Kändisarna avslöjar: Hen är kändast i telefonboken

Komikern och Jeopardy-programledaren Mikael Tornving är den första gästen i Rickard Olssons nya podcast, Hjälp, jag fyller 50!, där han träffar och intervjuar svenska kändisar som alla har passerat 50 och gått in i livets andra halvlek.

Tornving, som hunnit fylla 63 år, skilde sig 2016 från exfrun Gunilla Holmkvist efter 20 år tillsammans, och efter att barnen flyttat hemifrån har han själv flyttat till en lägenhet på 38 kvadratmeter. Sedan ungefär sju år tillbaka är han särbo med en kvinna från Helsingborg, som han har långdistansrelation med.

– Min vän Magnus som har känt mig länge brukar säga ”Micke, du är ditt eget ekosystem”, i bemärkelsen att jag inte behöver någon annan. Det är klart att jag gör det, men jag har också ett mycket stort behov av att få vara ifred, säger Mikael Tornving i podcasten.

Annons

Mikael Tornvings beslut med särbon

Mikael är ofta fåordig om sin relation, och brukar inte gå på offentliga evenemang med flickvännen. Paret har diskuterat att flytta ihop, men kommit fram till att de trivs med sitt nuvarande upplägg.

– Vi båda trivs med den här situationen, att vi väljer varandras sällskap. Hon har ett jobb och ett hus i Helsingborg, och inga problem med sin ekonomi. Jag gillar att hon inte behöver mig, men väljer mig. Det tycker jag känns skönt. Jag vill inte ha någon liten fågelunge, ”om jag släpper dig nu så dör du”, och det är inte hon. Hon är en mycket kapabel person som jag tycker mycket om att vara tillsammans med, säger Mikael Tornving i Hjälp, jag fyller 50!.

Komikern trycker också på vikten av kommunikation i en relation, och ger ett relationsråd till de som fastnar i att bråka om hushållssysslor.

– Båda i en relation har ett ansvar, inte bara att göra arbetsuppgifter, men att meddela när det är snedfördelat. Jag går in i en relation med en myndig person, då förväntar jag mig att den personen har förmågan att säga till när de tycker att jag drar ett för litet lass.

Hör Kristin Kaspersen berätta om mardrömssändningen - med LoketBrand logo
Hör Kristin Kaspersen berätta om mardrömssändningen - med Loket
Annons