Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Så mycket kostade ringen Armand Duplantis gav till Desiré

14 okt, 2024
AvLinus Brännström
FotografTT
Armand Duplantis frieri till Desiré Inglander har knappast undgått någon. Nu har Antikrundans smyckesexpert tittat närmare på specialtillverkade ringen – och avslöjar hur mycket den är värd.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kändisarna avslöjar: Hen är kändast i telefonbokenBrand logo
Kändisarna avslöjar: Hen är kändast i telefonboken

Armand ”Mondo” Duplantis, 24, är en av friidrottsvärldens just nu största stjärnor. I somras vann stavhopparen återigen OS-guld för Sverige och han slår världsrekord på löpande band – något som innebär miljonbonusar varje gång.

Under tävlingarna syns i princip alltid flickvännen Desiré Inglander, 23, på läktaren – redo att dela ut en segerkyss.

Paret träffades på en midsommarfest 2020 där Inglander först var totalt ointresserad av Duplantis, något han berättat om i intevjuer.

– Problemet var att folk flirtar väldigt annorlunda i Sverige jämfört med där jag kommer ifrån. Där ska man prata mer och jag försökte prata med Desiré, men hon ville inte ha något med mig att göra. Hon ville bara dansa, har Mondo, som är uppvuxen i Louisiana, berättat för Vogue Scandinavia.

Annons

Men till slut fick han bjuda ut henne på en dejt och resten är historia. Numera bor paret tillsammans i en lägenhet på Kungsholmen i Stockholm.

Och snart är de också äkta makar.

Armand duplantis desire flickvän
Armand Duplantis och Desiré Inglander. Christine Olsson/TT

Mondos ord om frieriet till Desiré

Förra veckan avslöjade paret att de förlovat sig – Mondo friade till Desiré på en strand i The Hamptons i New York under en fotografering för Vogue Scandinavia.

– Jag var mer nervös än under OS, förklarade han efteråt för tidningen.

– Jag hade ett par meningar som jag ville säga men jag tappade orden.

Han hade också flugit in parets respektive familjer så de kunde vara med och fria efteråt – och lyckligtvis sa Desiré Inglander ja.

– Jag är fortfarande i chock. Jag är en riktig kontrollmänniska, det är nästan omöjligt att överraska mig, sa hon till Vogue Scandinavia och berättade att det tog 20 sekunder för Mondo att hitta ringen.

Annons

Det var tur att han hittade den – för det handlar om en riktigt värdefull pjäs.

Så mycket kostade Duplantis förlovningsring

Expressen har låtit Antikrundans smyckesexpert Carolina Tüür värdera förlovningsringen.

– En ”jättestylish” och fin modell, tycker jag. Det ser ut att vara en ovalslipad diamant på gissningsvis tre karat. Den är jättefint infattad i rödguld, vilket känns lite kul för det är på väg tillbaka mer och mer. Väldigt ”clean”, väldigt stilren och snygg, säger hon till tidningen.

Ringen är specialtillverkad av en juvelerare i Antwerpen. Enligt Carolina Tüür är den väldigt exklusiv och hon uppskattar att den kostade mellan 1,3 och 1,4 miljoner kronor.

– Det tänker jag om den är köpt här hemma i Sverige. Hos en ”fancy” juvelerare i Antwerpen kan den säkert kosta ännu mer, säger experten till Expressen.

Än så länge har Armand Duplantis och Desiré Inglander inte spikat något bröllopsdatum.

Annons