Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Naomi Campbell om livet som småbarnsmamma efter 50

21 aug, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Naomi Campbell
Naomi Campbell är en av världens mest kända fotomodeller genom alla tider – men hon har också mött många utmaningar under karriären.
I en stor intervju med Harper's bazaar berättar modellikonen nu också om sitt liv som småbarnsförälder efter 50.
– Jag lär mig mycket varje dag, säger Naomi Campbell.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kändisar som ägnar sig åt välgörenhetBrand logo
Kändisar som ägnar sig åt välgörenhet

Ingen fotomodell i modern historia har varit lika inflytelserik och känd som Naomi Campbell, och vid 54 års ålder är den brittiska modellen fortfarande en av de största modeikonerna, som går på de allra största visningarna på modeveckor runt om i världen.

Naomi Campbell slog igenom redan i slutet av 90-talet, och nådde sin supermodellstatus i början av 90-talet. Modellen har aldrig varit rädd för att säga vad hon tycker, och redan 1991 var hon öppet kritisk mot inkomstskillnaderna mellan svarta och vita modeller.

– Jag kanske anses vara en av världens främsta modeller, men jag är inte i närheten av att tjäna lika mycket pengar som de gör, sa Naomi Campbell då om sina kollegor.

I en intervju med Harper's bazaar konstaterar Naomi att hon fått dras med en divastämpel, och att hon är van vid att hennes omgivning har förutfattade meningar.

Annons

– Många kvinnor tänker ”Åh, hon är för stark, hon kan hantera det.” Visst, till en gräns. Men jag har känslor precis som alla andra, säger hon.

Naomi Campbell
Naomi Campbell har varit en av världens främsta fotomodeller sen 90-talet. Foto: Scott Garfitt

Naomi Campbell om livet med småbarn

Naomi Campbell blev mamma för första gången vid 51 års ålder, när hon i maj 2021 välkomnade sin dotter. Lillebror i familjen föddes i juni 2023. Sedan start har Naomi Campbell valt att hålla barnen borta från rampljuset – hon visar aldrig upp deras ansikten, och har inte ens berättat vad de heter.

– Det är den största glädjen. Det är de största välsignelsen att ha de här två oskyldiga, vackra själarna, och att få vara deras mamma. Jag lär mig mycket varje dag. De är fina barn, säger hon till Harper's bazaar.

Än är barnen för små för att följa med mamma på jobbresor, men Naomi har redan märkt att de tycker om att resa.

– Jag tar verkligen inte med mig dem från New York till London för en fotografering på två dagar. Det är för mycket. Men mina barn älskar att resa. De måste ha vetat, skrattar hon.

Kändisarna berättar: Därför har vi inte skaffat barnBrand logo
Kändisarna berättar: Därför har vi inte skaffat barn
Annons