Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Jennifer Browns nya kärlek – kollegans ex

30 jul, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Jennifer Brown
90-talsstjärnan Jennifer Brown firar 30 år som artist – och en ny kärlek.
För Aftonbladet berättar artisten att hon hittat kärleken i kollegan Anna Sahlins exmake Jimmy Wahlsteen, som hon känt i över 20 år.
– Det känns jättebra och så enkelt. Vi är lika på så många plan, säger hon till tidningen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Artisternas värmetips - så håller du sig sval i sommarBrand logo
Artisternas värmetips - så håller du sig sval i sommar

I mitten av 90-talet var Jennifer Brown en av Sveriges hetaste artister, efter att som 16-åring ha upptäckts av Anders Bagge. Debutalbumet Giving you my best, som blev en succé även utanför Sveriges gränser och hade producenter som Lenny Kravitz och Titiyo, firar 30 år i år.

Jennifer Brown kallades Sveriges nya souldrottning, och släppte flera album till. 2009 tävlade hon i Melodifestivalen, men sedan dess har hon också breddat sin kompetens och är nu också utbildad samtalsterapeut.

Annons

I sommar spelar Jennifer Brown på olika platser i Sverige, och får sällskap av sin nya kärlek – musikern Jimmy Wahlsteen. Jimmy och Jennifer har känt varandra i över 20 år, men har bara varit vänner fram tills nyligen.

– Han spelade på min platta ”Home” redan 2003. Men jag tänker att allt handlar om timing. Jag har träffat så många fina människor genom åren och han är en av dem. Det är så kul att ha träffat honom igen och att blev det något mer av det, säger Jennifer Brown till Aftonbladet.

Jennifer Brown.
Jennifer Brown vann Grammis på 90-talet. Foto: Jan Collsiöö

Träffades efter separationen

Jimmy Wahlsteen var tillsammans med artisten Anna ”Sahlene” Sahlin i 25 år, och de två har dottern Lily tillsammans. Men efter separationen från Anna hittade Jimmy kärleken i Jennifer.

Annons

– Vi träffades i slutet av förra sommaren. Det känns jättebra och så enkelt. Vi är lika på så många plan, men ändå inte. I det musikaliska rummet får vi så mycket utlopp för varandra och det är så lyxigt. Jag har aldrig varit i en sådan situation innan, säger Jennifer Brown.

Artisten har också arbetat tillsammans med Anna Sahlin genom åren, och hyllar henne.

Jimmy Wahlsteen och Anna Sahlin
Jimmy Wahlsteen och Anna Sahlin var tillsammans i 25 år. Foto: Karin Törnblom/TT

– Jag har även känt hans ex Anna länge. Hon har körat bakom mig och vi har gjort flera grejer ihop. De är båda så fina människor.

Carina Bergfeldt om när hon träffade sin stora kärlekBrand logo
Carina Bergfeldt om när hon träffade sin stora kärlek
Annons