Trendar: NostalgiI rampljusetLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträtt

Stanley Tuccis livsvändning efter familjetragedin

20 jul, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Stanley Tucci med frun Felicity Blunt.
Skådespelaren Stanley Tucci har blivit en omtyckt tv-profil med sitt program Italien med Stanley Tucci på SVT.
Tucci har en lång Hollywood-karriär bakom sig – men stjärnan har också gått igenom en fruktansvärd familjetragedi.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Matilda blev livshotande hjärtsjuk – vårdades av barndomsvännenBrand logo
Matilda blev livshotande hjärtsjuk – vårdades av barndomsvännen

Vi har nog alla sett honom i filmer som Djävulen bär Prada, Hungerspelen, The Terminal och Oscarsbelönade Spotlight – under sin långa karriär har 63-åriga Stanley Tucci hunnit göra mycket, och i Hollywood är han både omtyckt och hyllad.

De senaste åren har skådespelarens karriär tagit sig en ny vändning, när han också blivit en uppskattad matprofil. I hans tv-serie Italien med Stanley Tucci, som finns på SVT Play, besöker han alla regioner i landet som han härstammar från och bodde i som barn, för att ta del av den rika matkulturen. Under coronapandemin blev han också uppskattad för sin Instagram-serie där han gjorde cocktails.

Tucci förlorade sin första fru

Stanley Tucci gifte sig första gången 1995, med hustrun Kate Tucci. Paret fick tvåäggstvillingar 2000, och en till dotter 2002. 2005 vändes parets liv dock upp och ner, när Kate diagnostiserades med bröstcancer. I flera år genomgick hon behandlingar och kämpade mot sjukdomen, men 2009 somnade hon till slut in – bara 47 år gammal.

Annons

Skådespelaren har varit öppen med sin sorg efter hustrun i intervjuer genom åren, till och med efter att han träffat sin nuvarande fru.

– Det är fortfarande jobbigt efter 11 år. Det är fortfarande svårt, och kommer alltid vara svårt. Men man kan inte låta det... hon skulle aldrig velat att vi fastnade i sorgen och lät det ta över våra liv. Hon hade aldrig velat det, det var inte så hon var, har Stanley Tucci sagt i en intervju från 2021.

Stanley och Kate Tucci.
Stanley och Kate Tucci.Foto: Gregory Pace/BEI/REX

Hittade kärleken på nytt – men var tveksam

Efter Kates bortgång var Stanley Tucci inte beredd på att hitta kärleken igen efter bara några år – men ödet ville annorlunda.

Året efter hustruns död gick Stanley Tucci på ett väldigt flärdfullt bröllop vid Lake Como i Italien, det mellan hans Djävulen bär Prada -kollega Emily Blunt och The Office-stjärnan John Krasinski. På bröllopet träffade han Emilys syster Felicity Blunt, och de två kom bra överens.

Annons

Kort efter bröllopet började de två dejta, men på grund av den 21 år stora åldersskillnaden var Stanley först skeptisk till relationen.

– Jag var rädd för att gå in i en relation och jag försökte hela tiden backa från det. Jag är 21 år äldre än henne och jag ville inte känna mig gammal i resten av mitt liv! Men jag visste att det här var en otroligt speciell person, sa Stanley Tucci i en intervju 2023, där han också kallade Felicity för ”den rätta”.

Stanley Tucci gifte om sig

2012 gifte sig Stanley och Felicity, och paret har varit lyckligt gifta sedan dess. 2014 sålde Stanley huse han hade köpt med sin första fru i New York och flyttade till London, där hustrun är ifrån, med familjen.

Felicity Blunt och Stanley Tucci
Felicity Blunt och Stanley Tucci har varit gifta sedan 2012.Foto: Richard Young/REX

Förutom att Felicity, som är litteraturagent, är bonusmamma till Stanleys tidigare barn så har de också fått två barn tillsammans – en son född 2015 och en dotter född 2018. Felicity syns också emellanåt i Italien med Stanley Tucci, och verkar dela sin makes intresse för italiensk kokkonst.

Fick själv cancer

2021 berättade Stanley Tucci att han själv hade fått en cancerdiagnos några år tidigare, efter att läkare hade hittat en tumör i hans mun. Han har i intervjuer konstaterat att han knappt vågade genomföra strålningsbehandlingarna, men att det var hans fru, och hennes kända syster, som tvingade honom.

– Jag var så rädd, men Felicity var väldigt envis. Jag menar, de fick släpa mig, sparkandes och skrikandes, men nu... jag hade inte varit här i dag utan den behandlingen.

Största kändissnackisarna i Hollywood 2020Brand logo
Största kändissnackisarna i Hollywood 2020
Annons