Trendar: Livsberättelser Intervju med Tuva Novotny Intervju med idol-Jay Intervju med författare Andrev Walden Intervju med Matilda Boza från Tv4

Carola blev lämnad med nio barn – så gick hon vidare efter otroheten

17 okt, 2024
Carola Wetterholm familjen annorlunda
För 15 år sedan var hon med i TV4-programmet Familjen Annorlunda. Efter det blev hon lämnad av maken och ensamstående med nio barn. Vi har pratat med Carola Wetterholm om hur livet ser ut i dag och hur hon gick vidare efter svek och otrohet.
– Det var fruktansvärt jobbigt under många år, säger hon.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Tareq Taylor hyllning till flickvännen: "Superkvinna"Brand logo
Tareq Taylor hyllning till flickvännen: "Superkvinna"

Det har gått 15 år sedan Carola och hennes familj var med i TV4-programmet Familjen Annorlunda. Ett tv-program där tittarna fick följa med familjer med många barn. När programmet hade premiär 2010 hade Carola och maken sju barn, och under åren som följde fick de två barn till.

I förra veckan fyllde Jordan, sonen som föddes under programmet, 15 år. Och den yngsta i familjen har hunnit fylla 13. Femina har pratat med Carola som i dag ser tillbaka på inspelningen och tiden runt omkring med glädje.

Carola Wetterholm
Privat

– Det är bara glädje och värme när man ser tillbaka. Jag ångrar ingenting, och det tror jag inte någon i familjen gör. Det vara bara kul, säger hon.

Annons

I dag jobbar Carola, 54, som digital kreatör och gör reklamvideos för olika företag. Hon bor i Uppsala och har över tio tusen följare på Instagram och bloggar nästan varje dag. En blogg där flera av läsarna har hängt med sedan Familjen Annorlunda-tiden.

Flera av barnen har vuxit upp och den äldsta har precis fyllt 30 år. Carola har också blivit mormor och i dag bor sex av nio barn kvar hemma hos henne.

– Det är tråkigt när de flyttar hemifrån. Det är jättejobbigt. Men jag fattar ju hur det ska vara, jag ville ju också flytta hemifrån, säger hon.

Har ni en bra relation i dag?

Ja, det har vi! Sen blir det att man ses mindre när de flyttar.

Familjen annorlunda alla barn
Privat

Blev lämnad ensam efter 26 år tillsammans

Carola är ensamstående till sina nio barn. Något år efter att programmet sändes lämnade Carolas make henne och barnen – en separation hon tidigare pratat öppet om och som handlade om otrohet och svek.

Annons

– Det var fruktansvärt jobbigt under många år. Inte just med skilsmässan, men med allting runt omkring. Det här sveket… säger hon och tillägger:

– Att en relation tar slut, att någon inte tycker om en längre eller inte vill leva med en, det är ju ändå okej. Det kan man förstå. Men att i stället välja ett så fult sätt. Det sabbade hela min självkänsla, säger hon.

Paret träffades på gymnasiet och hade varit tillsammans i 26 år.

Carola Wetterholm

– Det fanns ingen som jag litade på så mycket som honom.

Carola har sedan separationen varit ensamstående med sina nio barn, något hon i dag ser som en vinst i allt det jobbiga.

– Det var den stora vinsten i allt. Fast jag är skild så har jag ändå fått ha mina barn på heltid. Jag har inte behövt missa någonting i deras liv.

Annons

Så kom hon över sorgen och sveket

Men att hantera hjärtesorg och svek samtidigt som man har flera barn var inte en dans på rosor. Carola berättar att hon aldrig hann vara ledsen på riktigt, utan fick ofta hålla masken för deras skull. Deras minsta var då ett och ett halvt år.

– Barnen var ju inte dumma, de förstod ju att pappa inte kom hem. Och sen hade jag inga svar på deras frågor. Det var tufft och jobbigt. Men jag såg inte heller någon anledning till att dölja det.

I dag trivs hon med att vara singel och själv. Men sveket har satt sina spår där hon själv säger att hon har stora tillitsproblem.

Dejtar du någon i dag?

– Jag gillar mitt singelliv. Folk tycker det är jättekonstigt, men jag trivs! Och nej, jag dejtar inte. Det är enklast så. Då behöver man inte hamna i någon sits där det kan bli jobbigt.

carola wetterholm uppsala familjen annorlunda
Privat

Har du något tips till någon som befinner sig i samma situation som du gjorde för några år sedan?

– Folk har ofta väldigt bråttom in i nästa relation. Som att man inte kan vara själv av någon anledning. Framför allt har ju gubbar lite bråttom. Men jag kan tycka att det är ganska bra att lära sig att vara själv. Att vara själv och att vara nöjd med sitt eget sällskap. Att uppskatta ditt eget sällskap, säger hon och tillägger:

Annons

– Att läka i lugn och ro först innan man ger sig in i något annat. Det är ju som att någon annan ska läka ens sår och det gäller egentligen vilken anledning som man nu har gjort slut över. Så mitt tips är att inte hoppa direkt in i någon ny relation.

Även träning är ett bra tips som Carola själv använde sig av för att må bättre.

– Träningen tog mig igenom det utan att bli helt tokig. Det var den enda timmen som jag inte tänkte på allting. Annars snurrade ju alla tankar där i huvudet. Då fick hjärnan vila lite. Och sen får man ju också ut mycket stresshormoner som annars byggs upp i kroppen, säger hon.

Nittio och nykär – en dokumentär om ensamhet och kärlekBrand logo
Nittio och nykär – en dokumentär om ensamhet och kärlek
Annons