Jenny Alversjö om att hitta kärleken igen efter 40

30 jun, 2024
AvAino Oxblod
FotografKarin Törnblom.
Jenny Alversjö på Årets Feminista 2024
TV4-programledaren Jenny Alversjö hittade kärleken på nytt i sambon Anders Bernunger, efter att ha gått igenom en skilsmässa några år tidigare.
Nu hyllar Nyhetsmorgon-profilen att hitta kärleken på nytt i mogen ålder.
– Det är fint att känna sig bekväm, både med världen, sin omgivning och framför allt med sig själv, säger Jenny Alversjö.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Årets Feminista 2024: Vilken kvinna inspirerar dig?Brand logo
Årets Feminista 2024: Vilken kvinna inspirerar dig?

Jenny Alversjö är en av de mest omtyckta programledarna i TV4:s flaggskepp Nyhetsmorgon. Sedan 2022 är hon sambo med kärleken Anders Bernunger. Paret blev tillsammans 2019, två år efter att Jenny hade gått igenom skilsmässa från exmaken och pappan till hennes numera vuxna barn, Patrik Larsson. Jenny och Patrik hade då varit gifta i 11 år.

Jenny Alversjö konstaterar att det är underbart att få hitta kärleken på nytt i mognare ålder, när man dessutom är mer säker på vem man själv är som person.

Annons

– Att kunna hitta kärleken igen när man är lite äldre och du också har hittat dig själv, det är helt fantastisk känsla, säger Jenny Alversjö.

Jenny Alversjö: ”Man blir klokare”

Programledaren fyllde själv 50 år tidigare i år, och tycker att det bästa med att bli äldre är att man blir smartare och litar på sig själv på ett annat sätt.

– Att man blir klokare, givetvis. Det kanske också är det enda, men det är härligt att känna att man har liksom koll på sig själv och var man är i livet, det gillar jag, säger Jenny Alversjö.

Hon fortsätter:

– Det är fint att känna sig bekväm, både med världen, sin omgivning och framför allt med sig själv. Det älskar jag.

Årets feminista 2024: Vad är det bästa med att åldras?Brand logo
Årets feminista 2024: Vad är det bästa med att åldras?
Annons