Jenny Strömstedts hyllning till Victoria Skoglund

15 jul, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Jenny Strömstedt och Victoria Skoglund
Jenny Strömstedt är inte bara programledare för Nyhetsmorgon, hon har också trädgårdspodcasten Röda vita rosen.
Nu berättar Jenny Strömstedt om relationen till podcastkollegan Victoria Skoglund.
– Hon är en väldigt slipad affärskvinna och har ett bra förhållningssätt i livet, säger Jenny Strömstedt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Följ med Feminas reporter Merja Haanpää under en heldag på Feminista 2024Brand logo
Följ med Feminas reporter Merja Haanpää under en heldag på Feminista 2024

Med snart 20 år på Nyhetsmorgon är Jenny Strömstedt en av TV4:s mest erfarna och omtyckta programledare. Sedan 2021 har hon också podcasten Röda vita rosen tillsammans med vännen och kollegan Victoria Skoglund, som också brukar synas i Nyhetsmorgon.

När Jenny får frågan om vilka kvinnor som har inspirerat henne är Victoria den som ligger närmast till hands – och hon hyllar henne och hennes livsinställning ordentligt.

– Vi är trädgårdspoddkompisar, och jag har lärt mig allt jag kan och lite till av henne. Hon inspirerar mig varje dag – hon är en väldigt slipad affärskvinna och har ett bra förhållningssätt i livet, säger Jenny Strömstedt.

Det gör Jenny Strömstedt lycklig

Jenny Strömstedt hyllar också de kvinnor som vågar arbeta för en bättre värld, även om det påverkar deras privatliv negativt.

Annons

– Jag inspireras också av personer som tar sig an offentliga roller med mycket makt. Om jag börjar nämna namn så kommer folk tro att jag tar ställning politiskt, och det är inte så, men generellt inspireras jag av kvinnor som offrar lite för att vi alla andra ska få det bra. De beundrar jag.

På röda mattan till Årets Feminista 2024 var Jenny Strömstedt som alltid perfekt sminkad och klädd i en härligt somrig look. Hon framhöll dock att en glammig känsla kommer inifrån, och inte från produkter,

– Att man har sovit gott, fått vara ute, gosat med sina katter, har en fungerande relation, har ett jobb att gå till med trevliga arbetsgivare. Att man är kompis med sina barn fast de är vuxna, allt det där, att det funkar liksom. Då är det jävligt glammigt.

Zeina Mourtadas karriärsråd: "Jag tar ingen skit"Brand logo
Zeina Mourtadas karriärsråd: "Jag tar ingen skit"
Annons