Trendar: Se ''Dagen som förändrade allt'' Mitt liv Livet med barn Kärlekshistorier BUP-upproret Våld i nära relationer

Paret gjorde slut i 16 månader för att bli nyktra – vände sina liv

04 okt, 2024
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Rachel och Eric Tucker skilde sig för att bli nyktra.
Rachel och Eric Tucker hade både kämpat med missbruksproblem under längre tid, och skilde sig för att fokusera på att bli nyktra.
När de blev tillsammans igen hade Eric fått barn med en annan kvinna – ett barn som Rachel nu adopterat.
– Jag kunde inte ta mig ur det förrän vi hade separerat, så vi inte kunde vara medberoende åt varandra, säger Rachel till People.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Här är kändisarna som skaffat barn på egen handBrand logo
Här är kändisarna som skaffat barn på egen hand

Att försöka ta sig ur missbruksproblem är svårt som det är – att göra det när ens partner också är missbrukare är nästan omöjligt. Det var det som Rachel och Eric Tucker insåg 2020. Paret uppfostrade fyra barn tillsammans, där de äldsta är Rachels från en tidigare relation, men hade båda problem med alkohol.

I en intervju med People berättar Rachel att hon hade försökt bli nykter flera gånger, men att hon tog återfall varje gång.

– Jag försökte bli nykter flera gånger genom att ta kontakt med vänner och familj, gå till läkare, gå på rehab och AA-möten och till och med tillbringa sex veckor på ett behandlingshem, säger hon och fortsätter:

– Men varje gång när jag kom hem och min man och jag var tillsammans igen så började vi dricka och missbruka igen. Jag kunde inte ta mig ur det förrän vi hade separerat, så vi inte kunde vara medberoende åt varandra.

Annons

Skilde sig för att bli nykter

Rachel insåg att hon riskerade att förlora alla sina barn, och var fast besluten att ge sina fyra barn en så bra uppväxt som möjligt. Hon valde då att prioritera barnen över sitt äktenskap, och skilde sig för att ta sig ur missbruksproblemen.

Efter att ha blivit nykter och kommit ur missbruksproblem på varsitt håll hittade Rachel och Eric tillbaka till varandra. Men under de 16 månaderna isär hade mycket hunnit hända – Eric hade nämligen hunnit få barn med en annan kvinna, som också kämpade med missbruksproblem. När bebisen Tommie föddes hade han spår av droger i blodet, och blev genast omhändertagen av socialen, och satt i ett fosterhem.

Det dröjde innan Eric fick veta att det faktiskt var han som var pappan till Tommie, och när Tommies biologiska mamma inte visade något intresse av att få tillbaka vårdnaden om sin bebis tog Eric och Rachel ett gemensamt beslut: Tommie skulle flytta hem till dem, och Rachel skulle adoptera honom och bli hans mamma.

Annons

– Jag stod inte ut med tanken på att den här lilla bebisen var där ute utan att känna varken sin biologiska mamma eller pappa.

Tommies fosterföräldrar hjälper till

Tommie är i dag 3 år gammal, och hans fosterföräldrar från hans första tid i livet fortsätter också ha kontakt med honom – och har till och med följt med på familjesemester.

– De tar hand om Tommie regelbundet på helgerna och har varit så bra stöd för oss genom allt detta.

För Rachel har Tommies välmående hela tiden varit viktigast, och hon har tvingat sig själv att sätta sitt ego åt sidan.

– Han är mina biologiska barns bror. Han är min mans son, och nu är han min son. För mig är han familj. Min son valde inte hur han skulle komma till världen och ska inte behöva lida för att jag är osäker.

10 hollywoodstjärnor som inte dricker alkohol - därför är de nyktraBrand logo
10 hollywoodstjärnor som inte dricker alkohol - därför är de nyktra
Annons