6 fräscha maträtter på julbordet
Julmat, julbord och julfest – årets härligaste högtid är här och vi har listat sex frsächa tillbehör du kan ha till julmaten!
1. Julsallad med granatäpple och apelsin
En sallad på julbordet kan vara både trevligt för ögat och magens skull. En vacker och mumsig sallad med granatäpple och apelsin känns och ser juligt och festligt ut!
2. Ugnsrostad vitkål
Ugnsrostad vitkål är underbart att ha som tillbehör till det mesta – så även julmaten! Addera citron för en extra fräsch touch!
3. Enkel sallad som smälter in på julbordet
En julsallad behöver inte vara komplicerad eller svår. Röda körsbärs- eller plommontomater kommer man långt på! Addera lite basilika och rödlök så får du en roligare variant.
4. Chark på julbordet!
Chark kan vara tungt och maffigt, men också lyxigt och fräscht! En charkbricka passar absolut på jordbordet. Addera lite vindruvor, apelsinklyftor och granatäpple för extra fruktighet.
5. Festklassiker även på jul
Krämig sill i all ära. Men jul-snittar kan lätta upp den annars ganska tunga julmaten! Lägg upp tillbehör på brödskivor och du lyfter julbordet för båge synen och smaken!
6. Rödkål med apelsin
Strimlad rödkål är både enkelt, vackert och gott! Addera lite apelsin för en fräschare smaksättning.