Trendar: Inredning Mat och dryck Resor Kultur

4 smarta Iphone-knep som gör vardagen mycket lättare

20 aug, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT, Tiktok.
Kvinna med Iphone
Du kan göra så mycket mer än att ringa, sms:a och ta bilder med din Iphone.
Här är fyra enkla Iphone-knep som du kanske inte känner till – men som kan göra din vardag väldigt mycket lättare!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Lär dig tvätta rätt - Spara på pengarna och miljönBrand logo
Lär dig tvätta rätt - Spara på pengarna och miljön

Tiden är förbi för att bara använda mobilen till att ringa eller skicka sms är sedan länge förbi – i dag använder de flesta av oss vår mobil till alla möjliga olika vardagsbestyr. Vi handlar mat och kläder i appar, identifierar oss med bank-id och gör bankärenden. Men det finns också många smarta funktioner som är desto mindre kända.

Här är fyra smarta Iphone-knep och -tips som kommer underlätta i din vardag – men som du kanske inte kände till!

Räkna i Swish

Att skicka pengar och betala med Swish är något som de flesta av oss gör flera gånger i veckan, speciellt sedan det blivit allt vanligare att använda Swish vid onlineshopping. Men visste du att du kan räkna i Swish-appen? En perfekt funktion när du ska räkna ut din del av notan eller betala för flera olika köp samtidigt.

Annons

Mäta med mobilen

Ibland uppstår situationer när man behöver mäta någonting, men inte har en tumstock eller ett måttband i närheten. Då kan du faktiskt ta hjälp av din Iphone. Iphone har en mätningsapp, som hjälper dig att mäta föremål med hjälp av kameran. I samma app finns också ett vattenpass – perfekt när du ska hänga upp en tavla eller en hylla.

Skaka för att ångra

Har du någon gång råkat trycka fel och raderat text i stället för att kopiera den? Det är lätt hänt! Genom att skaka mobilen kan du ångra raderingen och få tillbaka det du råkat ta bort.

Ficklampa med olika ljus

Att Iphone har en ficklampa känner nog alla till – ficklampan är till och med närvarande på låsskärmen. Men visste du att du i mobilens Kontrollcenter (det du drar ner från övre, högra hörnet) kan justera hur mycket eller lite ljus din ficklampa ska ge ifrån sig?

Här kan du se alla tipsen:

@feminasverige

Här kommer lite fler iPhonehacks som du kanske inte visste om! Eller har du redan provat dem?📱 #iphonetricks #iphonehacks

♬ Good Times (Instrumental) (60s) - Track and Field
Annons