Trendar: Krönika om självkärlek Dejta efter separation Teknikhacks Yoga med Johanna Resetips Vintips till maten

Smarta nyheterna i Iphones nya Ios18-uppdatering

30 sep, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT,
Iphone Ios18
Har du funderat på att uppdatera din Iphone till det nya operativsystemet Ios18?
Eller har du gjort uppdateringen och vill lära dig mer om de nya funktionerna?
Här är alla nyheter du behöver känna till med Ios18-uppdateringen, som kommer göra din vardag enklare!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Fem ovärderliga Iphone-funktioner alla föräldrar borde kännaBrand logo
Fem ovärderliga Iphone-funktioner alla föräldrar borde känna

Mer personlig mobil

Du kan göra din Iphone mer personlig genom att ändra färg på app-ikonerna, och också göra dem större om du skulle vilja det.

Ökad integritet

Du kan nu låsa och gömma appar, och sedan använda Face-id för att öppna upp dem – ingen annan kommer alltså kunna öppna apparna.

Kontrollcenter

I kontrollcentret, som kommer om du sveper ner från högra hörnet, kommer du kunna göra mycket mer än tidigare – du kommer kunna lägga till flera nya inställningar, och dessutom byta plats på dem.

Bildorganisation

Du kommer kunna organisera och filtrera dina bilder mer än tidigare – filtrera de på bilder, resor, personer och andra detaljer i bilderna.

Meddelanden

Här blir det flera nya funktioner! Du kommer kunna redigera texten så att den blir fetmarkerad, och du kommer kunna använda olika animeringar på ord, fraser och emojis. Om du sms:ar med en person som har uppdaterat när du inte har gjort det själv kommer du dock inte kunna se de nya funktionerna.

Annons

Du kommer också kunna schemalägga meddelanden – en väldigt efterlängtad uppdatering!

GPS

Har du hamnat i situationen där du använt mobilens kartor-app som GPS i bilen, men råkat köra fel i en tunnel efter att mobilen tappat anslutningen? Aldrig mer! Med iOS 18 kan du ladda ner dina rutter, så att du kan se hur du ska köra oavsett om du har täckning eller inte.

Beräkningar

Du kommer nu kunna göra uträkningar direkt i anteckningar-appen, och dessutom har miniräknaren en valutaomvandlare om du vill se vad något kostar i en annan valuta.

Skaka och nicka

Har du AirPods så får även de nya funktioner med nya uppdateringen. Siri kommer nu kunna förstå om du nickar eller skakar på huvudet, så att du inte behöver säga ja högt, om du är i en situation där det inte passar.

@feminasverige

iOS 18 är här! Här är några av dem nya funktionerna som följer med uppdateringen!😍📱 Bilder från Apple.se #apple #iphone #ios18 #newios #iphoneupdate

♬ Pop beat BGM / long version(1283324) - nightbird_bgm
Annons