Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Så bakar du ljuvliga cupcakes med pistasch och limefrosting

04 maj, 2023
AvCecilie Sofie Svensson
FotografStine Christiansen
Cupcakes med pistasch och limefrosting
Fixa saftiga och somriga cupcakes med smak av pistasch och lime med hjälp av det här receptet. Hacka pistaschnötter över och garnera med blomblad.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Rickard Sjöberg om rädslan för att dansaBrand logo
Rickard Sjöberg om rädslan för att dansa

Cupcakes med ­pistasch och ­limefrosting

ca 12 stycken

cupcakes med pistasch och limefrosting

100 g smör

Annons

100 g osaltade pistaschnötter utan skal

3 medelstora ägg

150 g strösocker, ca 1 ¾ dl

1 dl mjölk

100 g mandelmassa

1 ½ tsk bakpulver

200 g vetemjöl, ca 3 ⅓ dl

½ tsk salt

Garnering

½ lime

200 g rumsvarmt smör

300 g florsocker, ca 5 dl

ett par droppar grön hushållsfärg

osaltade pistaschnötter

ev ätliga blommor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180°. Smält ­smöret. Mixa nötterna till en mjölig konsistens. Vispa ägg, socker, smör och mjölk. Finriv mandel­massan och vänd ner i smeten.

2. Tillsätt pistaschmjöl, bakpulver, vetemjöl och salt. Vänd runt försiktigt tills allt är väl blandat. Rör du för mycket blir kakorna tunga och kompakta.

3. Fyll muffinsformar ²/₃ med smet och grädda mitt i ugnen i 18–20 minuter, känn efter med sticka att de är klara. Låt kallna helt på galler.

4. Garnering: Pressa saften ur ­limen. Vispa smöret några minuter tills det är ljust och poröst. Tillsätt florsocker, lite åt gången, under fortsatt vispning till en luftig kräm. Blanda hushållsfärg och limesaft och vispa ner i frostingen.

5. Bred frostingen på toppen av varje muffins. Hacka pistaschnötter och strö över tillsammans med blommor.

Inspireras direkt i din inkorg – anmäl dig till Feminas nyhetsbrev

Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten – det är helt gratis!

Annons