Så bakar du ljuvliga cupcakes med pistasch och limefrosting
Cupcakes med pistasch och limefrosting
ca 12 stycken
100 g smör
100 g osaltade pistaschnötter utan skal
3 medelstora ägg
150 g strösocker, ca 1 ¾ dl
1 dl mjölk
100 g mandelmassa
1 ½ tsk bakpulver
200 g vetemjöl, ca 3 ⅓ dl
½ tsk salt
Garnering
½ lime
200 g rumsvarmt smör
300 g florsocker, ca 5 dl
ett par droppar grön hushållsfärg
osaltade pistaschnötter
ev ätliga blommor
Gör så här
1. Sätt ugnen på 180°. Smält smöret. Mixa nötterna till en mjölig konsistens. Vispa ägg, socker, smör och mjölk. Finriv mandelmassan och vänd ner i smeten.
2. Tillsätt pistaschmjöl, bakpulver, vetemjöl och salt. Vänd runt försiktigt tills allt är väl blandat. Rör du för mycket blir kakorna tunga och kompakta.
3. Fyll muffinsformar ²/₃ med smet och grädda mitt i ugnen i 18–20 minuter, känn efter med sticka att de är klara. Låt kallna helt på galler.
4. Garnering: Pressa saften ur limen. Vispa smöret några minuter tills det är ljust och poröst. Tillsätt florsocker, lite åt gången, under fortsatt vispning till en luftig kräm. Blanda hushållsfärg och limesaft och vispa ner i frostingen.
5. Bred frostingen på toppen av varje muffins. Hacka pistaschnötter och strö över tillsammans med blommor.