Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips till höstmiddagen Spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Bästa kriminalserierna Presenttips till fars dag 2024

Så lagar du en somrig citronfromage

04 maj, 2023
AvMalin Ny
FotografStine Christiansen
Citronfromage recept.
Få till en riktigt god och lyxig citronfromage till försommarens alla fester med detta recept. Garnera med grädde och syrenblommor för en somrig känsla.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Rickard Sjöberg om rädslan för att dansaBrand logo
Rickard Sjöberg om rädslan för att dansa

Citronfromage

6–8 personer

recept citronfromage

3 citroner

Annons

1 stor lime

3 gelatinblad

1 vaniljstång

4 stora ägg

175 g strösocker, ca 2 dl

3 dl vispgrädde

Garnering

2 dl vispgrädde

gula sockerpärlor

ev citronmeliss

ev syrenblommor

Gör så här

1. Riv citron- och limeskal och ­pressa ur saften. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.

2. Vispa ägg, socker och vaniljfrön med elvisp över vattenbad. Se till att inget vatten hamnar i skålen! Vispa i 6–8 minuter tills massan är vit, skummande och seg.

3. Värm citrussaft och skal så att det blir ljummet. Krama ur vattnet ur gelatinet och vänd ner i citrussaften, rör runt tills det är helt upplöst. Vänd samman saften och äggblandingen.

4. Vispa grädden och vänd ner i ägg- och citrusblandningen. Häll fromagen i portionsglas och låt stå i kylskåpet i minst 4 timmar.

5. Garnering: Vispa grädden och toppa fromagen med en klick. Strö över sockerpärlor och ev citron­meliss och blommor.

Inspireras direkt i din inkorg – anmäl dig till Feminas nyhetsbrev

Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten – det är helt gratis!

Annons