Så lagar du en somrig citronfromage
Citronfromage
6–8 personer
3 citroner
1 stor lime
3 gelatinblad
1 vaniljstång
4 stora ägg
175 g strösocker, ca 2 dl
3 dl vispgrädde
Garnering
2 dl vispgrädde
gula sockerpärlor
ev citronmeliss
ev syrenblommor
Gör så här
1. Riv citron- och limeskal och pressa ur saften. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
2. Vispa ägg, socker och vaniljfrön med elvisp över vattenbad. Se till att inget vatten hamnar i skålen! Vispa i 6–8 minuter tills massan är vit, skummande och seg.
3. Värm citrussaft och skal så att det blir ljummet. Krama ur vattnet ur gelatinet och vänd ner i citrussaften, rör runt tills det är helt upplöst. Vänd samman saften och äggblandingen.
4. Vispa grädden och vänd ner i ägg- och citrusblandningen. Häll fromagen i portionsglas och låt stå i kylskåpet i minst 4 timmar.
5. Garnering: Vispa grädden och toppa fromagen med en klick. Strö över sockerpärlor och ev citronmeliss och blommor.