Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Grönsakslasagne med champinjoner – så gör du

01 jun, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
FotografBetina Hastoft
Grönsakslasagne med champinjoner, zucchini, recept.
Grönsakslasagne är en älskad vardagsklassiker, och extra god är den med champinjoner. Testa det här receptet!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Svenska kändisar när de var yngreBrand logo
Svenska kändisar när de var yngre

Grönsakslasagne med champinjoner

4 personer

Grönsakslasagne med champinjoner, zucchini recept.

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

300 g skogschampinjoner

4 selleristjälkar

1 zucchini

4 morötter

2 msk olivolja till stekning

1 msk torkad oregano

1 handfull färsk salvia

2 msk tomatpuré

1 burk tomatkross

4 dl grönsaksbuljong

salt och svartpeppar

200 g färska lasagneplattor

Annons

150 g riven mozzarella

bechamelsås

50 g smör

1 ¼ dl (75 g) vetemjöl

6 dl mjölk

½ tsk riven muskot

50 g parmesan

salt och svartpeppar

Till servering

grönsallad

Gör så här

1. Värm ugnen till 175°. Hacka lök och vitlök fint. Rengör och ansa svampen och skär i skivor. Skär sellerin i tunna skivor. Hacka zucchinin och morötterna fint.

2. Stek lök, vitlök och svamp i olja på hög värme i 2 minuter. Tillsätt övriga grönsaker och kryddor och stek vidare i 5 minuter. Tillsätt tomatpuré, tomatkross och buljong och låt såsen sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Smält smöret till bechamelsåsen i en kastrull. Strö över mjöl och vispa ihop. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning tills såsen är krämig. Smaka av med ­muskot, riven parmesan, salt och peppar.

4. Häll lite bechamel i botten på en ugnsform. Lägg lasagneplattor ovanpå och tillsätt sedan svampsås, bechamel, riven mozzarella och återigen lasagneplattor i lager på lager tills allt är slut. Toppa ­lasagnen med riven mozzarella och ­grädda i ugnen i cirka 30 minuter. Servera med en grönsallad till.

Inspireras direkt i din inkorg – anmäl dig till Feminas nyhetsbrev

Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten – det är helt gratis!

Annons