Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips till höstmiddagen Spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Bästa kriminalserierna Presenttips till fars dag 2024

Buffesuccé för många: Grönsaksstavar med krämig dipp

04 maj, 2023
AvJulie Hey
FotografBetina Hastoft
Grönsaksstavar med krämig dipp.
Nej, det behöver inte vara svårt eller krångligt att bjuda många på god och festlig mat. Grönsaksstavar med krämig dipp gör garanterat succé!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Rickard Sjöberg om rädslan för att dansaBrand logo
Rickard Sjöberg om rädslan för att dansa

Grönsaksstavar med krämig dipp

10 personer

Grönsaksstavar med krämig dipp, recept.

300 g sparrisbroccoli eller vanlig broccoli

Annons

20–30 snacksmorötter

2 gurkor

ev rågkex

Dipp

2 schalottenlökar

6 cornichoner

1 ½ msk stark senap

½ msk grov senap

2 dl majonnäs

1 dl crème fraiche

1 citron

salt och nymald peppar

Gör så här

1. Dipp: Hacka lök och ­cornichoner fint. Blanda lök, cornichoner, senap, majon­näs och crème fraiche. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Ställ i kylen.

2. Dela sparrisbroccolin i sina stänglar och lägg i en skål. Häll på kokande vatten och låt stå 1 minut. Skölj broccolin i iskallt vatten och låt droppa av.

3. Skölj och skär morötter och gurkor i stavar. Fördela dippen i små skålar eller glas och stick ner lite grönsaker. Strö eventuellt över lite krossade rågkex före servering.

Inspireras direkt i din inkorg – anmäl dig till Feminas nyhetsbrev

Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten – det är helt gratis!

Annons