04 maj, 2023
Buffesuccé för många: Grönsaksstavar med krämig dipp
AvJulie Hey
FotografBetina Hastoft
Nej, det behöver inte vara svårt eller krångligt att bjuda många på god och festlig mat. Grönsaksstavar med krämig dipp gör garanterat succé!
Annons
Grönsaksstavar med krämig dipp
10 personer
300 g sparrisbroccoli eller vanlig broccoli
Annons
20–30 snacksmorötter
2 gurkor
ev rågkex
Dipp
2 schalottenlökar
6 cornichoner
1 ½ msk stark senap
½ msk grov senap
2 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 citron
salt och nymald peppar
Gör så här
1. Dipp: Hacka lök och cornichoner fint. Blanda lök, cornichoner, senap, majonnäs och crème fraiche. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Ställ i kylen.
2. Dela sparrisbroccolin i sina stänglar och lägg i en skål. Häll på kokande vatten och låt stå 1 minut. Skölj broccolin i iskallt vatten och låt droppa av.
3. Skölj och skär morötter och gurkor i stavar. Fördela dippen i små skålar eller glas och stick ner lite grönsaker. Strö eventuellt över lite krossade rågkex före servering.
Annons