27 jan, 2023
Krämig svampsoppa med örtolja – så gör du
AvGitte Heidi Rasmussen
FotografStine Christianssen
Soppa är alltid en bra måltid att satsa på. Svampsoppa passar perfekt till både lunch och middag. Recept på god krämig svampsoppa med örtolja.
Annons
Krämig svampsoppa med örtolja
4 personer
1 schalottenlök
350 g svamp
olivolja och smör, till stekning
1 ½ dl vitt vin
6 dl färdig höns- eller grönsaksbuljong
1 timjankvist
2 dl vispgrädde
salt och färskmalen peppar
till servering
grön pesto
bröd
GÖR SÅ HÄR
1. Skala och hacka löken. Rensa svampen, ta undan 150 g och spara till toppingen. Stek lök och svamp i olja tills svampen är lätt gyllene. Häll över vitt vin och låt koka in till hälften.
2. Tillsätt buljong, timjan och grädde och låt puttra i 10 minuter. Lyft ut timjankvisten. Mixa soppan med stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Annons
3. Skär resterande svamp i bitar och fräs gyllene i smör. Häll upp soppan och toppa med den stekta svampen och grön pesto, servera med bröd.
Annons