Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Krämig svampsoppa med örtolja – så gör du

27 jan, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
FotografStine Christianssen
Soppa är alltid en bra måltid att satsa på. Svampsoppa passar perfekt till både lunch och middag. Recept på god krämig svampsoppa med örtolja.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
4 enkla knep - spara pengar på lunchlådanBrand logo
4 enkla knep - spara pengar på lunchlådan

Krämig svampsoppa med örtolja

4 personer

Krämig svampsoppa med örtolja.
Den krämiga soppan är perfekt som förrätt eller lättare lunchrätt. Vill du göra den mer mättande serverar du en matig smörgås till.

1 schalottenlök

350 g svamp

olivolja och smör, till stekning

1 ½ dl vitt vin

6 dl färdig höns- eller grönsaksbuljong

1 timjankvist

2 dl vispgrädde

salt och färskmalen peppar

till servering

grön pesto

bröd

GÖR SÅ HÄR

1. Skala och hacka löken. Rensa svampen, ta undan 150 g och spara till toppingen. Stek lök och svamp i olja tills svampen är lätt gyllene. Häll över vitt vin och låt koka in till hälften.

2. Tillsätt buljong, timjan och grädde och låt puttra i 10 minuter. Lyft ut timjankvisten. Mixa soppan med stavmixer och smaka av med salt och peppar.

Annons

3. Skär resterande svamp i bitar och fräs gyllene i smör. Häll upp soppan och toppa med den stekta svampen och grön pesto, servera med bröd.

Inspireras direkt i din inkorg – anmäl dig till Feminas nyhetsbrev

Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten – det är helt gratis!

Ekohemmet: Så gör du chips av potatisskaletBrand logo
Ekohemmet: Så gör du chips av potatisskalet
Annons