Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips till höstmiddagen Spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Bästa kriminalserierna Presenttips till fars dag 2024

Perfekt helgmat: Laga lammracks med kronärtskocka

30 jan, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
FotografStine Christianssen
Lammracks med kronärtskocka.
Riktigt gott recept på härliga lammracks med kronärtskocka.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
4 enkla knep - spara pengar på lunchlådanBrand logo
4 enkla knep - spara pengar på lunchlådan

Lammracks med ­kronärtskocka

4 personer

Lammracks med ­kronärtskocka.
Tycker du inte att det är tillräckligt med mat är potatis ett bra extra tillbehör till lammet.

750 g lammracks

salt och nymalen svartpeppar

olivolja, till stekning

Tomatkompott

½ kg tomater

olivolja, till stekning

2 klyftor vitlök

1 krm chiliflakes

2 dl vitt vin

1 krm socker

salt och nymalen svartpeppar

kokta kronärtskockor

2–3 färska kronärtskockor

1 citron

Ångad mangold

1 bunt mangold

1 msk smör

GÖR SÅ HÄR

1. Värm ugnen till 200°. Krydda lammracksen med salt och nymalen peppar, och bryn dem i lite olja i en stekpanna. Lägg dem sedan i en ugnsfast form och stek dem färdiga i ugnen i 15–20 minuter så att köttet är rosa.

2. Tomatkompott: Dela tomaterna och krama dem lätt i händerna. Grovhacka dem därefter. Stek tomaterna i lite olja på hög värme, tillsammans med vitlöken och chiliflakes. Häll i vinet och låt det sjuda i 15 minuter på låg värme, tills kompotten tjocknat. Smaka av med socker, salt och peppar.

Annons

3. Kokt kronärtskocka: Koka upp vatten i en stor gryta. Skär skälkarna av kronärtskockorna, dra av de yttersta, grova bladen och skär av en aning av toppen. Skölj skockorna och gnid in botten med citronsaft. Skär kronärtskockorna i fyra delar och ta försiktigt bort skägget med en sked. Lägg salt och citronskivor i det kokande vattnet och låt kronärtskockorna koka med i 10 minuter.

4. Ångad mangold: Skölj mangolden och ånga bladen i en gryta med lite smör och vatten i ett par minuter.

5. Servera lammracksen med tomatkompotten, kronärtskockorna och den ångade mangolden.

Inspireras direkt i din inkorg – anmäl dig till Feminas nyhetsbrev

Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten – det är helt gratis!

Annons