05 maj, 2023
Så gör du rabarbergranité – perfekt till försommarfesten
AvCecilie Sofie Svensson
FotografStine Christiansen
Recept på en läskande och god rabarbergranité, perfekt att fira in försommaren med.
Annons
Rabarbergranité
ca 6 portioner
½ citron
Annons
ca 1 kg färsk rabarber
100 g jordgubbar (kan utelutas)
4 dl kokhett vatten
3 dl strösocker
ca 3 dl prosecco eller annat mousserande vin
Gör så här
1. Pressa saften ur citronen.
2. Skär rabarbern och jordgubbarna i små bitar och lägg i en kastrull med kokande vatten, citronsaft och socker. Låt koka upp och sjuda i ett par minuter tills sockret lösts upp.
3. Sila ner massan i en behållare med lock. Ställ in granitén i frysen över natten.
4. Använd en gaffel för att skrapa upp ismassan i flagor och fördela granitén i 6 glas. Häll mousserande vin över och servera direkt.
Annons