Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Så gör du rabarbergranité – perfekt till försommarfesten

05 maj, 2023
AvCecilie Sofie Svensson
FotografStine Christiansen
recept på rabarbergranité
Recept på en läskande och god rabarbergranité, perfekt att fira in försommaren med.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Johanna Lind Bagges råd sitt yngre jagBrand logo
Johanna Lind Bagges råd sitt yngre jag

Rabarbergranité

ca 6 portioner

½ citron

Annons

ca 1 kg färsk rabarber

100 g jordgubbar (kan utelutas)

4 dl kokhett vatten

3 dl strösocker

ca 3 dl prosecco eller annat mousserande vin

Gör så här

1. Pressa saften ur citronen.

2. Skär rabarbern och jord­gubbarna i små bitar och lägg i en kastrull med kokande ­vatten, citronsaft och socker. Låt koka upp och sjuda i ett par minuter tills sockret lösts upp.

3. Sila ner massan i en behållare med lock. Ställ in granitén i frysen över natten.

4. Använd en gaffel för att skrapa upp ismassan i flagor och fördela granitén i 6 glas. Häll mousserande vin över och servera direkt.

Inspireras direkt i din inkorg – anmäl dig till Feminas nyhetsbrev

Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten – det är helt gratis!

Annons