Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Black friday 2024 Kriminalserier

Så lagar du somriga desserten syllabub med hallon

05 maj, 2023
AvCecilie Sofie Svensson Ny
FotografStine Christiansen
Syllabub med hallon recept.
Hallon, grädde och sött dessertvin. Den somriga desserten syllabub blir enkel att fixa ihop med detta recept.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Rickard Sjöberg om rädslan för att dansaBrand logo
Rickard Sjöberg om rädslan för att dansa

Syllabub med hallon

6 portioner

Syllabub med hallon recept.

200 g hallon

Annons

75 g strösocker, ca ¾ dl

4 dl vispgrädde

2 dl vitt sött dessertvin

Garnering

hallon

ev frystorkade hallon

Gör så här

1. Spara 6 hallon till garnering. Häll resten i en skål och strö över socker. Mosa med baksidan av en sked. Låt stå och dra medan du förbereder resten.

2. Vispa grädden till ett lätt skum – den ska vara väldigt mjukt vispad. Tillsätt vinet i en fin stråle medan du fortsätter att vispa långsamt tills du får ett mjukt, fluffigt skum.

3. Vänd försiktigt ner bären och häll upp desserten i skålar eller glas. Ställ dem på kylning i 1 timme. Vid serveringen toppar du med färska och frystorkade hallon.

Inspireras direkt i din inkorg – anmäl dig till Feminas nyhetsbrev

Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten – det är helt gratis!

Annons