05 maj, 2023
Så lagar du somriga desserten syllabub med hallon
AvCecilie Sofie Svensson Ny
FotografStine Christiansen
Hallon, grädde och sött dessertvin. Den somriga desserten syllabub blir enkel att fixa ihop med detta recept.
Annons
Syllabub med hallon
6 portioner
200 g hallon
Annons
75 g strösocker, ca ¾ dl
4 dl vispgrädde
2 dl vitt sött dessertvin
Garnering
hallon
ev frystorkade hallon
Gör så här
1. Spara 6 hallon till garnering. Häll resten i en skål och strö över socker. Mosa med baksidan av en sked. Låt stå och dra medan du förbereder resten.
2. Vispa grädden till ett lätt skum – den ska vara väldigt mjukt vispad. Tillsätt vinet i en fin stråle medan du fortsätter att vispa långsamt tills du får ett mjukt, fluffigt skum.
3. Vänd försiktigt ner bären och häll upp desserten i skålar eller glas. Ställ dem på kylning i 1 timme. Vid serveringen toppar du med färska och frystorkade hallon.
Annons