Så lagar du nyttig zucchinipasta med persiljepesto
Zucchinipasta med persiljepesto
4 personer
4 små zucchinier
½ kg cocktailtomater
olivolja, till stekning
salt och färskmalen svartpeppar
persiljepesto
75 g slätbladig persilja
75 g hasselnötter
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
100 g parmesan
salt och färskmalen svartpeppar
till servering
50 g parmesan
bröd
GÖR SÅ HÄR
1. Skölj och plocka persiljan. Rosta hasselnötterna i en torr panna tills de börjar dofta, gnid sedan bort skalen. Mixa persilja, vitlök och olivolja i en matberedare till en grov massa, tillsätt hasselnötterna och parmesan och mixa ihop till en grov pesto. Smaka av med salt och peppar.
2. Skölj zucchinin och skär den i långa strimlor.
3. Skölj tomaterna, hacka dem grovt. Rosta dem i stekpanna i olivolja tills de är varma, tillsätt hälften av peston tillsammans med zucchinipastan och vänd runt i pannan. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera med hyvlad parmesan och resterande pesto.
Tips: Bäst resultat på zucchinipastan får du med en grönsakssvarv, men du kan också riva zucchinin på den grova delen av ett rivjärn.