Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Så lagar du nyttig zucchinipasta med persiljepesto

01 feb, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
FotografStine Christianssen
Zucchinipasta med persiljepesto.
Nyttig och god zucchinipasta med persiljepesto.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
4 enkla knep - spara pengar på lunchlådanBrand logo
4 enkla knep - spara pengar på lunchlådan

Zucchinipasta med persiljepesto

4 personer

Zucchinipasta med persiljepesto.
En pesto gjord på hasselnötter och ­persilja får en helt annan smak än den klassiska på pinjenötter och basilika – men den är minst lika god!

4 små zucchinier

½ kg cocktailtomater

olivolja, till stekning

salt och färskmalen svartpeppar

persiljepesto

75 g slätbladig persilja

75 g hasselnötter

1 vitlöksklyfta

1 dl olivolja

100 g parmesan

salt och färskmalen svartpeppar

till servering

50 g parmesan

bröd

GÖR SÅ HÄR

1. Skölj och plocka persiljan. Rosta hasselnötterna i en torr panna tills de börjar dofta, gnid sedan bort skalen. Mixa persilja, vitlök och olivolja i en matberedare till en grov massa, tillsätt hasselnötterna och parmesan och mixa ihop till en grov pesto. Smaka av med salt och peppar.

Annons

2. Skölj zucchinin och skär den i långa strimlor.

3. Skölj tomaterna, hacka dem grovt. Rosta dem i stekpanna i olivolja tills de är varma, tillsätt hälften av peston tillsammans med zucchinipastan och vänd runt i pannan. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera med hyvlad parmesan och resterande pesto.

Tips: Bäst resultat på zucchinipastan får du med en grönsakssvarv, men du kan också riva zucchinin på den grova ­delen av ett rivjärn.

Inspireras direkt i din inkorg – anmäl dig till Feminas nyhetsbrev

Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten – det är helt gratis!

Ekohemmet: Rengör kastrullen med tepåsarBrand logo
Ekohemmet: Rengör kastrullen med tepåsar
Annons