Smakrik pastarätt – så gör du spaghetti sugo verdure
Spaghetti sugo verdure
4 personer
400 g spagetti
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 stjälkar rosmarin
1–2 zucchini, beroende på storlek
5 stjälkar bladselleri
500 g körsbärstomater
2 tsk fänkålsfrö
1 dl olivolja till stekning
½ dl pinjekärnor
1 ekologisk citron
salt och svartpeppar
Garnering
1 stor handfull bladpersilja
50 g parmesan
Gör så här
1. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka rosmarinen fint. Skär zucchinin i små tärningar. Hacka sellerin och halvera körsbärstomaterna.
3. Stek lök, vitlök, rosmarin och fänkålsfrö i olivolja i en stekpanna i cirka 2 minuter. Tillsätt selleri, zucchini och pinjekärnor och stek i 2 minuter.
4. Riv citronskalet fint. Tillsätt citronskal och tomater och stek tills tomaterna är mjuka.
5. Vänd ner pastan i såsen. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan fint och strö över pastan. Riv parmesan över och servera.