Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Smakrik pastarätt – så gör du spaghetti sugo verdure

02 jun, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
Fotografbetina hastoft
Spaghetti sugo verdure recept, vardagsrätt, vegetarisk pasta.
Pastarätten spaghetti sugo verdure är en vegetarisk vardagsklassiker som är enkel att laga. Med ingredienser som zucchini, körsbärstomater och pinjekärnor är den dessutom väldigt smakrik. Här hittar du receptet!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
80-talets största artister – som vi fortfarande lyssnar påBrand logo
80-talets största artister – som vi fortfarande lyssnar på

Spaghetti sugo verdure

4 personer

Vegetarisk pasta, spaghetti sugo verdure recept.

400 g spagetti

Annons

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

2 stjälkar rosmarin

1–2 zucchini, beroende på storlek

5 stjälkar bladselleri

500 g körsbärstomater

2 tsk fänkålsfrö

1 dl olivolja till stekning

½ dl pinjekärnor

1 ekologisk citron

salt och svartpeppar

Garnering

1 stor handfull bladpersilja

50 g parmesan

Gör så här

1. Koka spagettin enligt anvisning på ­förpackningen.

2. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka rosmarinen fint. Skär zucchinin i små tärningar. Hacka sellerin och halvera körsbärstomaterna.

3. Stek lök, vitlök, rosmarin och fänkålsfrö i olivolja i en stekpanna i cirka 2 minuter. Tillsätt selleri, zucchini och pinjekärnor och stek i 2 minuter.

4. Riv citronskalet fint. Tillsätt citronskal och tomater och stek tills tomaterna är mjuka.

5. Vänd ner pastan i såsen. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan fint och strö över pastan. Riv parmesan över och servera.

Inspireras direkt i din inkorg – anmäl dig till Feminas nyhetsbrev

Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten – det är helt gratis!

Annons