Trendar: 10 bästa filmerna från 80-talet Nostalgiska barnprogram vi aldrig glömmer Så gick det för skådisarna i Saltkråkan Så lever de kvinnliga idrottsstjärnorna idag Kändisarnas dubbelgångare

80-talsstjärnan valde bort Pretty Woman – försvann

22 okt, 2024
AvAino Oxblod
FotografTt.
Pretty Woman
Ibland tar skådespelare beslut de ska komma att ångra och nekar roller som hade kunnat förändra hela deras karriär.
Att Julia Roberts fick sitt breda genombrott i Pretty Woman vet alla – men vet du vilken 80-talsstjärna som gjorde misstaget att tacka nej till rollen?
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
80-talets största artister – som vi fortfarande lyssnar påBrand logo
80-talets största artister – som vi fortfarande lyssnar på

Få romantiska komedifilmer är så ikoniska som Pretty woman. Historien om hur Julia Roberts rollfigur Vivian går från att vara prostituerad till att leva ett lyxliv med affärsmannen Edward Lewis, spelad av Richard Gere, fick ett enormt genomslag. Filmen blev en hit över hela världen, och Julia Roberts – som förvisso hade prisats för några tidigare roller – blev en världskänd superstjärna.

Men från början var det långt ifrån självklart att Julia Roberts skulle få rollen som hon nu är så tätt förknippad med. Skådespelare som Meg Ryan, Michelle Pfeiffer och Molly Ringwald tackade alla nej till rollen som Vivian innan Julia Roberts till slut fick den.

Annons
Julia Roberts och Richard Gere
Pretty Woman med Julia Roberts och Richard Gere blev en enorm hit. Foto: Moviestore/REX

Därför tackade hon nej

Just Molly Ringwald har öppet pratat om valet att tacka nej till den ikoniska rollen. På 80-talet var den rödhåriga skådespelaren en av Hollywoods främsta ungdomsstjärnor, med framträdande roller i både Breakfast club, Fira med Ferris och Pretty in pink. Men efter att ha tackat nej till huvudrollen i Pretty woman, som kom 1990, dalade Molly i popularitet och hon fick snabbt se sig omsprungen av både Julia Roberts och många andra kvinnliga Hollywoodstjärnor.

Annons
Molly Ringwald
Molly Ringwald gjorde en ikonisk roll i Breakfast club. Foto: TT.

– Julia Roberts var underbar i den, men jag tyckte inre riktigt om historien. Redan då så kände jag att den var något lite äckligt med den, har hon sagt om Pretty woman.

Pretty woman hade nog inte fått samma hyllningar i dag som i början av 90-talet så går det inte att förneka att det hade varit ett ypperligt karriärsval för Breakfast club-stjärnan.

Molly Ringwald kanske inte blev någon superstjärna, men hon har faktiskt fortsatt skådespela under årens lopp. Mellan 2008 och 2013 spelade hon i The secret life of the american teenager och efter det hade hon rollen som mamman Mary Andrews i Netflix-serien Riverdale.

5 älskvärda filmer från 80-taletBrand logo
5 älskvärda filmer från 80-talet
Annons