Trendar: 10 bästa filmerna från 80-talet Nostalgiska barnprogram vi aldrig glömmer Så gick det för skådisarna i Saltkråkan Så lever de kvinnliga idrottsstjärnorna idag Kändisarnas dubbelgångare

Christer Sjögrens familjebeslut

01 aug, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Christer Sjögren och familj
Christer Sjögren träffade sin fru redan vid 19 års ålder, och de två har hållit ihop sedan dess.
Men när dottern Charlotta föddes var han ofta ute och jobbade – tid han tagit igen nu med sina barnbarn.
– Min dotter Charlotta och mina barnbarn Norah och Nellie bor också på Hammarö, bara sju kilometer från oss, har artisten berättat.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kändisarna med de mest spektakulära 80-talshåren – så ser de ut i dagBrand logo
Kändisarna med de mest spektakulära 80-talshåren – så ser de ut i dag

Vikingarna-sångaren Christer Sjögren har varit aktiv som artist i över 55 år – redan som 18-åring slog han igenom som dansbandssångare, och trots att han numera har lämnat Vikingarna för gott så fortsätter han turnera som soloartist. Under våren har hans föreställning Amazing grace sålt ut fulla hus runt om i landet.

– Jag har fått hålla på så länge med något som har betytt så mycket för både oss och publiken. Det är inte vemodigt, jag känner snarare en stor tacksamhet för att jag har fått vara med så länge på den här resan, har Christer Sjögren sagt.

Annons

Sin fru Birgitta träffade Christer Sjögren redan vid 19 års ålder, och året därpå föddes dottern Charlotta. Eftersom Christer precis hade slagit igenom som artist var han ofta ute på vägarna, och Birgitta fick sköta allt hemma – något han i dag kan ångra.

– Så här i efterhand kan jag känna att jag hade velat vara hemma mer när vår dotter var liten och växte upp. Samtidigt har musiken alltid varit mitt levebröd. Jag slutade skolan efter nian och hade heller ingen annan utbildning. Därför gjorde vi en uppgörelse att Birgitta skulle ta större ansvar för hemmet och vår dotter när jag var ute och spelade, har han sagt i en intervju med Allas.

Christer Sjögren med familj.
Christer Sjögren ångrar att han inte var hemma mer under dotterns uppväxt. Charles Hammarsten/TT
Annons

Christer Sjögrens relation till barnbarnen

Men den förlorade tiden med dottern verkar Christer Sjögren ha kunnat ta igen med sina två barnbarn, inte minst under pandemin då han inte kunde turnera.

– Min dotter Charlotta och mina barnbarn Norah och Nellie bor också på Hammarö, bara sju kilometer från oss. Vi har tillfälle att träffas ofta, även om pandemin nu ställt till en del. Jag har mina bilar som jag håller på med. Det är roligt, har han sagt i en intervju med Hemmets Journal.

Annons

Morfar Christer var också märkbart stolt när barnbarnet Norah hade lyckats ta körkort vid 18 års ålder – inte minst eftersom han själv är en riktig bilentusiast.

– Jag är så glad över att det går bra för barnbarnen. De har framtiden för sig. När jag var i deras ålder var villkoren stramare. Klart jag blev glad när hon fick sitt körkort! Bilar är ju min stora hobby dessutom, säger han.

Artisternas värmetips - så håller du sig sval i sommarBrand logo
Artisternas värmetips - så håller du sig sval i sommar
Annons