Trendar: 10 bästa filmerna från 80-talet Nostalgiska barnprogram vi aldrig glömmer Så gick det för skådisarna i Saltkråkan Så lever de kvinnliga idrottsstjärnorna idag Kändisarnas dubbelgångare

Ingemar Stenmarks liv med Anna-Karin Linde – fick lyxgården

23 sep, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Ingemar Stenmark och Anna-Karin Linde
Ingemar Stenmark föll pladask för sekreteraren Anna-Karin Linde i slutet av 80-talet, efter att ha gått igenom sin skilsmässa.
När paret bröt upp 12 år senare var det som vänner – och Anna-Karin fick en riktig lyxgåva.
– Vi är fortfarande vänner, sa Ingemar Stenmark till Expressen efter uppbrottet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
6 svenska idrottslegendarer vi aldrig glömmerBrand logo
6 svenska idrottslegendarer vi aldrig glömmer

Få idrottsstjärnor är lika legendariska och omtyckta som skidåkaren Ingemar Stenmark – med två OS-guld, fem VM-guld och 86 världscupsegrar är han en av världens bästa alpina skidåkare genom alla tider. Att Sverige stannade när Ingemar åkte skidor är något alla minns från tiden då han var en aktiv skidåkare.

Trots att han la karriären på hyllan 1989 har han fortsatt fascinera och omhuldas av det svenska folket, och har genom åren väckt stor uppmärksamhet när han medverkat i program som Let's dance och Mästarnas mästare. Skidikonens kärleksliv har också engagerat och gett upphov till många löpsedlar genom åren.

Annons

Första frun Ann Ulvhagen, en åtta år äldre flygvärdinna, träffade Ingemar på ett disko i Österrike 1981, och paret var tillsammans i tre år innan de gifte sig och fick dottern Nathalie Stenmark, i dag 40 år. Ingemar och Ann var gifte i tre år innan de skilde sig i slutet av 80-talet.

Ingemar Stenmark gav huset till exet

Kort efter skilsmässan hittade Ingemar Stenmark kärleken igen – den här gången i sekreteraren Anna-Karin Linde, som arbetade på Ellos i Borås. Paret blev tillsammans i samband med att Stenmark la sin proffskarriär på hyllan, och kunde dela ett härligt lyxliv tillsammans, då Ingemar fortfarande var bosatt i Monaco.

Ingemar Stenmark och Anna-Karin Linde
Ingemar Stenmark och Anna-Karin Linde var tillsammans i 12 år och skildes som vänner. Micael Engström/TT

Ingemar hade också en herrgård med 22 rum i Ulricehamn, där paret tillbringade sin tid när de var hemma i Sverige. Med jämna mellanrum kunde paret synas på röda mattor och kändisfester tillsammans.

Annons

Efter 12 års tid tog relationen slut, men paret skildes åt som vänner. Efter uppbrottet valde Ingemar nämligen att ge Anna-Karin Linde lyxherrgården i Ulricehamn, trots att han och Anna-Karin inte var gifta.

I dag är Ingemar Stenmark gift med frun Tarja, som han också har dottern Iza tillsammans med.

Källa: Newsner.

Anja Pärsons karriär genom åren – från debuten 1998 till OS-guldBrand logo
Anja Pärsons karriär genom åren – från debuten 1998 till OS-guld
Annons