Trendar: 10 bästa filmerna från 80-talet Nostalgiska barnprogram vi aldrig glömmer Så gick det för skådisarna i Saltkråkan Så lever de kvinnliga idrottsstjärnorna idag Kändisarnas dubbelgångare

Jannike Björling fick barn med Björn Borg – så lever hon i dag

10 okt, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Jannike Björling med Björn Borg och sonen Robin Borg.
Under 80- och 90-talet var hon en flitigt omskriven fotomodell, inte minst uppmärksammad för att ha fått barn tillsammans med Björn Borg.
Efter år kantade av skandaler valde Jannike Björling att lämna rampljuset – så här lever hon i dag!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
10 svenska kändisar med deras okända föräldrarBrand logo
10 svenska kändisar med deras okända föräldrar

Modellen Jannike Björling var en av 80-talets hetaste kändisar. Efter att som 17-åring ha deltagit i en modelltävling där tennisikonen Björn Borg var en av domarna blev de två tillsammans, och deras relation var vida omskriven. Björn Borg var 10 år äldre än Jannike, och den unga modellen anklagades för att vara ute efter tennisstjärnans pengar.

Jannike Björling och Björn Borg.
Jannike Björling och Björn Borg. Foto: FLT-PICA

Ganska snabbt väntade paret barn tillsammans, och 1985 födde Jannike sonen Robin Borg. Paret var tillsammans i två år till, innan de till slut gick skilda vägar.

Annons

– Under de tre åren var det jättebra. Jag var verkligen älskad av honom. Men när man är ung måste man hitta sin egen person och gå vidare, har Jannike Björling berättat om relationen.

Satt i fängelse

Jannike Björling hade inga problem med att gå vidare efter relationen med Björn Borg, och 1990 gifte hin sig med fotografen Tony Fernandez. Relationen höll i fem år innan de gick skilda vägar – samtidigt som Jannike Björling var inblandad i skandal efter skandal.

Jannike Björling
Jannike Björling på 90-talet. Foto: Karin Törnblom/TT
Annons

I mitten av 90-talet dömdes hon till 14 dagars fängelse efter att ha köpt ett gram kokain, och senare åtalades hon också för hot mot tjänsteman efter ett bråk vid en krog i södra Stockholm.

Så lever Jannike Björling i dag

Efter sin turbulenta tid i rampljuset drog sig Jannike tillbaka, och 2007 födde hon sonen Keean. Två år senare medverkade den forna modellen också i tv-formatet Kändisdjungeln.

Jannike Björling 2009.
Jannike Björling 2009. SVEN LINDWALL / XP / TT

I dag bor Jannike Björling med sin son utanför Sundsvall, och har genom åren arbetat både som florist, nagelteknolog och inom vården.

Källor: Aftonbladet, Aftonbladet, Expressen.

Hollywoods mest ikoniska kändisparBrand logo
Hollywoods mest ikoniska kändispar
Annons