Trendar: 10 bästa filmerna från 80-talet Nostalgiska barnprogram vi aldrig glömmer Så gick det för skådisarna i Saltkråkan Så lever de kvinnliga idrottsstjärnorna idag Kändisarnas dubbelgångare

Nigella Lawson gjorde succé – så lever hon i dag

10 sep, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Nigella Lawson.
Kring millenieskiftet fanns det ingen mer omtalad eller eftertraktad tv-kock än brittiska Nigella Lawson.
De senaste åren har matlagningsikonen försvunnit allt mer från rampljuset, även om hon fortfarande är aktiv som kock.
Så här lever Nigella Lawson i dag!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Hör Kristin Kaspersen berätta om mardrömssändningen - med LoketBrand logo
Hör Kristin Kaspersen berätta om mardrömssändningen - med Loket

Nigella Lawson, dotter till forna brittiska finansministern Nigel Lawson, slog igenom med buller och brak på bred front i slutet av 90-talet när hon – efter år av att vara en framstående matrecensent – släppte sin första kokbok. How to eat sålde i över 300 000 exemplar bara i Storbritannien, och hyllades för sina tips på hur man gör matlagning enklare och snabbare.

Två år senare, år 2000, kom uppföljaren How to be a domestic goddess, där hon i stället fokuserade på bakning. Samtidigt fick hon också sitt första tv-program Nigella bites – ett avslappnat matlagningsprogram som snabbt nådde miljonpublik.

Annons

Nigella Lawson fortsatte släppa kokböcker som blev några av de bäst säljande i världen, och hennes olika tv-program blev också en succé världen över. I Sverige minns nog de flesta hennes matlagningsprogram Nigella, som sändes på TV4 i mitten av 00-talet.

Nigella Lawson
Nigella Lawson var en av världens främsta tv-kockar i mitten av 00-talet. Foto: ITV/REX

I dag har Nigella Lawsons största storhetstid passerat, och hon syns allt mer sällan i tv. Men det betyder inte att hon lagt matlagningskarriären på hyllan. Så sent som 2022 var hon med som jurymedlem i matlagningsprogrammet My kitchen rules i Australien, ett land som ligger henne varmt om hjärtat och där hon genom åren ofta har medverkat som expert i program som Masterchef. Hon släppte också en ny kokbok så sent som 2020.

Annons
Nigella Lawson 2024
Nigella Lawson 2024, på en väns boklansering. Foto: Matt Alexander Media Assignments

Nigella hyllas för ärliga bilden på håret

Den numera 64-åriga kocken och tv-profilen har också ett Instagram-konto med över tre miljoner följare, där hon för det mesta delar med sig av sin matlagning – men även annat slinker igenom.

Nyligen väckte Nigella Lawson uppmärksamhet när hon tipsade om sina bästa hårprodukter för att få sitt karaktäristiskt vackra hårsvall. Efteråt valde Nigella dock att addera en mer realistisk bild, på hur hennes hår ser ut till vardags – och hyllades för sin transparens.

Annons

”Ända sedan jag skrev om mitt hår, hårprodukter och styling i går så har jag varit orolig för att jag måste leva upp till det, eftersom jag för det mesta inte gör något alls med håret och ser riktigt rörig ut. Så jag tänkte balansera ut det med en bild på hur mitt hår brukar se ut”, skrev hon på Instagram.

De positiva kommentarerna började snabbt trilla in:

”ÄLSKAR den här bilden”, skriver en person.

”Älskar att du håller det äkta Nigella”, hyllar en annan.

Kändisarna avslöjar: Hen är kändast i telefonbokenBrand logo
Kändisarna avslöjar: Hen är kändast i telefonboken
Annons