Trendar: 10 bästa filmerna från 80-talet Nostalgiska barnprogram vi aldrig glömmer Så gick det för skådisarna i Saltkråkan Så lever de kvinnliga idrottsstjärnorna idag Kändisarnas dubbelgångare

TV4-profilerna som försvann från tv-rutan – så lever de

11 jul, 2023
AvAino Oxblod
FotografTT.
Petra Nordlund och Lasse Bengtsson.
De var några av kanalens mest älskade programledare och profiler – men plötsligt försvann de från tv-rutan.
Så här har det gått för de folkkära TV4-profilerna sedan de lämnade kanalen!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärerBrand logo
Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärer

Peppe Eng

Peppe Eng.
Foto: TT.

Peppe Eng var en av TV4:s mest folkkära profiler under många år. I 22 år arbetade han på kanalen, och bevakade sport på olika sätt. 2012 lämnade han jobbet på kanalen, och numera är han en glad pensionär som varvar golfturerna med att hålla föredrag och ströjobba när han vill. Sedan några år tillbaka bor han i Skåne med kärleken Karin.

Annons

Bygglovs-Matte

Bygglovs-Matte.
Foto: TT.

Mats Karlsson blev ”Bygglovs-Matte” med hela svenska folket 2005, när han dök upp som snickare i TV4:s Bygglov. Men efter 13 år lades programmet ner 2018, och Mats Karlsson har tagit ett steg tillbaka från rampljuset.

I dag arbetar han som snickare, och driver också företag.

Petra Nordlund

Petra Nordlund.
Foto: TT.

Petra Nordlund var ett av TV4:s kändaste ansikten, som under många år var programledare för Nyhetsmorgon och nyhetsankare på TV4-nyheterna. Men efter en lång karriär på kanalen valde Petra att göra en helvändning, och flyttade med hela familjen till England.

Annons

Efter det har Petra synts sporadiskt i Expressens tv-satsning, och även ibland som inhoppare på TV4.

Lasse Bengtsson

Lasse Bengtsson.
Foto: TT.

Lasse Bengtsson var för många den självklara Nyhetsmorgon-programledaren, och det är kanske inte så konstigt – i 19 år arbetade han som programledare och nyhetsankare på TV4. Efter nästan två decennier på kanalen bröt Lasse upp och flyttade u stället ill Kabul i Afghanistan, där han blev informationssamordnare för Svenska Afghanistankommittén.

Annons

”Det var det mest givande jag någonsin har gjort - och det mest krävande. Jag fick en chans att komma ur bekräftelsespiralen och börja om med något, som kunde ha betydelse för andra. På riktigt”, har han berättat.

Efter Afghanistan har Lasse Bengtsson haft en rad olika uppdrag, bland annat på P4 Extra och Dagens Nyheter.

Anki Edvinsson

Anki Edvinsson.
Foto: TT.

Anki Edvinsson var en av TV4:s väderpresentatörer, som senare blev programledare för olika lekprogram och även reseprogrammet När och fjärran. 2012 lämnade hon Stockholm och flyttade till Umeå för kärleken, och fortsatte jobba på TV4:s lokalnyheter. Efter två år lade dock kanalen ner sin lokalbevakning, och Anki bestämde sig för att byta riktning.

Annons

Den forna programledaren gick en skrivarkurs och började skriva deckare – något som inte var ett enkelt beslut.

– Jag började jobba på TV4 1994, och har jobbat med tv hela mitt vuxna liv. Det var en trygghet för mig, jag visste vad jag gjorde och jag. Författarskapet är inget säkert kort. Min man gav mig stöd så jag kunde satsa, jag hade inte kunnat göra det utan honom.

I dag är Anki en framgångsrik författare, som har släppt flera böcker.

Lotta Mossberg

Lotta Mossberg.
Foto: TT.

Lotta Mossberg var en av programledarna som var med och startade upp TV4 i början av 90-talet, och hon syntes ofta i tv med profiler som Anna Lindmarker och Lasse Bengtsson. Hon lämnade kanalen i början av 2000-talet för att bli vd för Täby Galopp, där hon också blev tillsammans med banveterinären Stig Ahlengärd. Relationen omgärdades dock av kontrovers – Stig anklagades för jäv och fick lämna jobbet.

Annons

Efter ett tag gick även Lotta vidare, och sina sista år före pension jobbade hon som programchef på SR Radio Stockholm.

Annons