Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Budgetparfymerna på Zara som påminner om dyrare

13 aug, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Parfymer på Zara
Butikskedjan Zara säljer inte bara kläder – de gör också parfymer.
Parfymkontot The Perfume Life jämför nu Zaras parfymer med några riktiga klassiker.
– Golden decade ger intrycket av YSL Libre eller Libre intense, den är väldigt vaniljfokuserad, säger hon i ett klipp.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Feminas läsare: Här är våra favoritparfymerBrand logo
Feminas läsare: Här är våra favoritparfymer

De flesta förknippar nog Zara med kläder, men den spanska butikskedjan har faktiskt mycket mer än så. Likt H&M har de också skönhetsprodukter, och har framförallt väckt uppmärksamhet för sina parfymer.

Flera av Zaras parfymer har blivit omtalade för att de påminner om redan kända och mer exklusiva parfymer. Eftersom kedjans parfymer är billiga håller de kanske inte lika bra, men många kunder uppskattar dem ändå som komplement eller alternativ till de dyrare dofterna.

Annons

Parfymkontot The Perfume Life på Tiktok har närmare 50 000 följare, som hon i en video guidar igenom vilka parfymer de olika Zara-dofterna påminner om.

– De här Zara-parfymerna doftar väldigt likt några av era favoritparfymer från designers eller exklusiva märken, säger hon i klippet.

Zara-parfymerna som påminner om andra

Först ut är Zara-parfymen Red temptation, som hon liknar vid den omtalade Maison Francis Kurkdjian-doften Baccarat Rouge 540, en av världens mest eftertraktade parfymer.

– Golden decade ger intrycket av YSL Libre eller Libre intense, den är väldigt vaniljfokuserad, säger det anonyma parfymkontot.

Parfymen Black Opium, också den från YSL, tycker hon har en vän i Zara-doften Gardenia, medan Red Vanilla påminner om den klassiska Lancôme-parfyme La vie est belle.

I kommentarsfältet råder det lite delade meningar om hur lika Zara-parfymerna är de dyrare varianterna. Fler poängterar att de saknar komplexiteten som finns hos de exklusiva parfymerna.

Annons

”Red temptation luktar alldeles för starkt och saknar sötman som Baccarat Rouge har”, tycker en person.

”Gardenia är den bästa för mig”, skriver en annan person.

Mina skönhetsfavoriter #2 – Johanna Lind BaggeBrand logo
Mina skönhetsfavoriter #2 – Johanna Lind Bagge
Annons