Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy''HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsSkönhetsfyndNageltrenderGrått hår

Bästa after sun-lotion för solbränd hud

01 jul, 2024
kvinna med solbränd hud
Råkat hänga lite för länge i solen? Här är sköna bodylotions och välgörande kroppskrämer som lindrar och ger ljuvlig svalka när huden hettar.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Mogen hy #1 – ConcealerknepetBrand logo
Mogen hy #1 – Concealerknepet

Sol, vind och vatten – det är inte alltid helt lätt att känna om man råkar bränna sig när man är på stranden, sitter och njuter på en uteservering eller hänger ute på havet. Speciellt inte om det blåser lite. Men om det råkar hända är vad du gör efteråt riktigt viktigt. För att huden ska kunna återhämta sig är det slös med fuktgivande och reparerande ingredienser som gäller. Gärna också svalka ner huden för att dämpa inflammation. Här finns en djungel av produkter men några sticker ut för att de är både extra härliga och extra bra.

Annons

Bästa after sun-lotion för solad hud

1/8

The Ritual of Karma After Sun Gel Lotion

Rituals

Sammetslen, svalkande, luftig och lätt gel som smälter in, återfuktar på djupet och lämnar en ljuvlig sommardoft. Bland ingredienserna finns bl a återfuktande och mjukgörande glycerin, lotusblomma och squalane samt vitt te rikt på antioxidanter.

2/8

After Sun Sensitive Cream-Gel

Nivea

Den här parfymfria och behagligt svala krämgelen med aloe vera, glycerin och antioxidanter går att vara generös med då prislappen ligger i budgelklassen.

3/8

Aftersun Soothing Sorbet

Rudolph

Ekolyx när det är som bäst får du med det här lugnanda, svalkande och återfuktande balmet som dessutom är både vegansk Svanen-märkt. Aloe vera, glycerin, kokosolja och sheasmör hittar du högt upp på INCI.

4/8

Soothing After Sun Balm for Face & Body

Clarins

Ljuvlig formula på irriterad hud får du i den här milt doftande favoriten som fungerar lika bra i ansiktet som på kroppen. Aloe vera, sheasmör och extrakt från både solros och vattenmelon fyller på med fukt och näring. Den smidiga tuben är dessutom perfekt att stoppa ner för lite kortare semesterresor.

5/8

Radical Recovery Moisturizing Lotion

Coola

Djupt återfuktande med antiinflammatorisk effekt gör denna lyxiga ekolotion till ett bra val om du bränt dig. Den fyller på med aloe vera men också agave, solrosolja och lavendelolja.

2 in 1 After Sun & Tan Activator Face & Body Milk

Bioline

Med den här exklusiva mjölken, som bl a innehåller sheasmör och panthenol och olja från sötmandel, får du inte bara en finare färg efter du varit i solen. Den stimulerar också melaninet som att du med känslig hud är bättre förberedd på UV-strålarna redan innan du går ut.

6/8

The SOS Lotion

Mantle

Vill du att din after sun ska vara åt det rikare hållet utan att upplevas som klibbig på huden är det här ett hett tips. Den lugnar och svalkar huden med aloe vera, calendula och en liten nypa mint för lugnare och behagligt len effekt. Som i alla märkets produkter får du också en dos välgörande CBD.

7/8

Yoghurt Cooling After-Sun Gel

Korres

Den grekiska favoriten är äntligen tillbaka med stort sortiment, bland annat den här stjärnan, en både fräscht och mysigt doftande after sun med yoghurt som innehåller en rad välgörande ämnen med lugnade och lindrande effekt på solbränd hud. Den passar dessutom både i ansiktet och på kroppen.

8/8

Aloe Vera Barbadensis

Maria Åkerberg

Vill du bara ha ren och skön aloe vera där man plockat från ekologiska odlingar och enbart använt det goda från innerfiléen samt filtrerat detta är den här generösa pumpflaskan perfekt. Förutom att lindra solsveda kan den användas för att dämpa klåda från insektsbett och en hel del andra problem, perfekt i husapoteket med andra ord.

Bra ingredienser för solsvedd hud

När huden blivit bränd gäller det att vara lite försiktig med vilka produkter du använder. Är du riktigt rosa och irritead, se till att det varken är parfym eller alkohol i tuben. Sådant som verkligen gör gott är däremot till exempel aloe vera, allantoin, kokosolja, sheasmör, squalane och yoghurt.

Annons