Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Skönhetsredaktörens val: bästa nattmask just nu

23 aug, 2024
kvinna som sovit med välgörande nattmask
Packa in ansiktet med de här välgörande nattmaskerna innan du stänger ner för dagen och vakna med en betydligt gladare och piggare hud.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Mogen hy #5 – Så gör du en snygg festsotning på nolltidBrand logo
Mogen hy #5 – Så gör du en snygg festsotning på nolltid

Ser huden trött och sliten ut redan när det är dags att sova? Drömmer du om en riktig skönhetssömn där du vaknar till en fräsch, glowig och plump hud när du kika i spegeln? Då finns det ett helt pärlband med nya härliga nattmasker att spana in, oavsett om du vill tackla en väldigt torr hud, helt tappat lystern eller kanske brottas med acne och pormaskar.

Vad är skillnaden mellan nattmask och nattcreme?

Det är en väldigt rimlig fråga. Många använder faktiskt nattmask istället för att ha en nattcreme. Men om du kanske har en 24-timmars creme och vill boosta huden lite extra på natten, då kommer nattmasken att göra precis det då du här får mer aktiva ingredienser. Och det är samma sak när du jämför nattcreme med nattmask. Även om cremen ofta är rikare än en dagcreme och innehåller ämnen som gör gott när du sover får du mer krut och större effekt när du väljer masken. Därför är det inte alltid en god idé att ha dessa varje natt, det kan helt enkelt bli för mycket av det goda. Skillnaden mot vanliga ansiktsmasker då? Nattmasker har ofta en formula som smälter in bättre i huden så att du slipper fastna i kudden när du ska kliva upp. Och du behöver inte tvätta av den när du vaknat.

Annons

Bästa nattmask just nu

1/6

The Miracle Mask

Mantle

Snäll mandelsyra är en av stjärningredienserna i den här härligt krämiga och milt exfolierande nattmasken som både binder fukt, plumpar och fixar fin lyster.

2/6

Advanced Night Repair Overnight Treatment

Estée Lauder

Den senaste medlemmen i ANR-familjen är denna balmiga mask som bäddar in huden i peptider, hyaluronsyra och polyglutamin-syra vilket stärker barriären, ger spänstigare och plumpare look men också en skönt hälsosam känsla.

Annons
3/6

Cicapair Sleepair Intensive Soothing Repair Mask

Dr Jart+

Är huden i uppror är detta en räddare i nöden som lugnar och lindrar irritationer och rodnader så fint. Den sköna gelformulan börjar jobba så fort den landar med extrakt från centella asiatica och allantoin så att du vaknar med en mer välmående barriär.

4/6

Radiance Renewal Mask

Paula's Choice

Den här silkeslena masken som du lämnar över natten innehåller bland annat niacinamid, c-vitamin och arbutin som jobbar både på porer, struktur och pigmenteringar vilket gör den toppen för dig med vuxenacne.

Annons
5/6

Bouncy & Firm Sleeping Mask

Laneige

Är du ute efter att plumpa och återfukta huden när du sover är den här snackisen ett bra val. Den har en fjäderlätt gelformula som doftar rosigt och direkt ger en fräscht sval känsla.

6/6

Cellular Hydration Sleep Mask

Murad

Omega 3 och 6 från blåbärsolja är hjälteingredienser i den här reparerande och stärkande masken som också återfuktar ordentligt på djupet och ser till att fukten stannar kvar.

Annons
Annons