Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Jag har testat alla foundations - här är den bästa

20 okt, 2024
bästa foundation enligt skönhetsredaktören
Den här smart formulerade foundation-favoriten får inte bara huden att se fräschare, jämnare och snyggare ut med liten insats. Den har dessutom flera andra fina egenskaper som kommer på köpet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Bjud på aperitivo med Sofia WoodBrand logo
Bjud på aperitivo med Sofia Wood

Jag minns fortfarande när jag upptäckte storheten med foundation. Jag hade problem med huden som tonåring och alla baser jag testat fram till dess hade inte hjälpt mig ett dugg, snarare tvärtom. Mina finnar blev värre och de syntes ju trots att jag försökte täcka dem. Men så fick jag tipset att testa en foundation från Clinique. Den hade något så ovanligt som en oljefri formula med hudvårdande effekt, unikt på den tiden då baser mest var tjocka och täckande. Mina problem försvann inte men de syntes mindre och de blev inte värre tack vare väl valda ingredienser. Den var också befriande lätt på huden vilket är ett plus när det känns som det bubblar under ytan. Då vill man inte ha ett tjockt täcke med foundation som ligger och trycker och täpper till.

Annons

Sedan dess har det passerat många foundations i min sminkväska. Jag har testat det mesta som dykt upp på marknanden - det är så klart klassiska flytande foundations i flaska men också foundations i stiftform, gömd i kudde, foundations i klickpenna, ultratunna serumfoundations med flera. Även om jag tyckte Cliniques var toppen som 18-åring har utvecklingen på foundationfronten tagit enorma kliv och min hud har förändrats. Idag är det andra utmaningar att ta hänsyn till. Huden är torrare med ojämnare ton och där finns en hel del rodnader. Det har också blivit betydligt fler linjer såklart och där har många baser tyvärr en tendens att trilla ner. Men jag har en liten garderob med favoriter och där hittar du också en som jag väljer oftare än någon annan. Anledningen är att den gör huden så fin och aldrig blir pudrig i vråna men den är också otroligt lätt att få på snyggt och den skyddar med hög SPF mot solen. Det är inte den billigaste på hyllan men du behöver inte mycket för att få effekt. Den känns också både len och återfuktande vilket är härligt. Och jag gillar den smarta förpackningen. Så vad är det för stjärna? Kolla här.

Skönhetsredaktörens bästa foundation

1/1

Your Skin But Better Nude Glow SPF 40

It Cosmetics

Lyxigt krämig i konsistenen men aldrig kakig på huden, det är den här foundationhybriden med vårdande, utjämnande och skyddande ingredienser som dessutom ger härligt fräsch och naturlig lyster. Extra plus också för att det finns många nyanser att välja mellan och att den kommer i en smidig pumptub.

Annons