Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Superkuren för dig med torrt hår – så får du det glansigt

10 okt, 2024
AvJessica Blockström
Kurer för torrt hår.
Shutterstock/TT
Säg hej då till trista matta strån med nya moderna hårvatten, dessa magiska askungebehandlingar som med minimal insats levererar tjusig glans och gladare hår på bara några sekunder.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Frisören tipsar: Så tvättar du håret för att hålla det återfuktatBrand logo
Frisören tipsar: Så tvättar du håret för att hålla det återfuktat

Heart of Glass Instant Bonding Glow

Davines

Heart of Glass Instant Bonding Glow från Davines.
Heart of Glass Instant Bonding Glow från Davines.

Den senaste medlemmen i HoG-familjen är både snygg och ger lyxig glans, extra fin blir den om du är blondin då färgen får en fräschare look. Det serumliknande innehållet består av två olika AHA-syror, aminosyror och baobab-extrakt som stärker håret, gör det skönt återfuktat och mer lättutrett utan att tynga ner.

Annons

Pris: Ca 339 kr/300 ml.

Chroma Absolu Soine Acide Chroma Gloss

Kérastase

Chroma Absolu Soine Acide Chroma Gloss från Kérastase.
Chroma Absolu Soine Acide Chroma Gloss från Kérastase.

En lyxig superkur inspirerad av glow-givande hudvård, med ingredienser som mjölksyra för att sluta fjällskiktet och centella asiatica som motverkar att håret bryts av. Den blir härligt krämig när den får kontakt med vattnet i håret vilket gör den lättjobbad. Förutom att stråna blir starkare och mjukare blir det också tjusigt blankt.

Pris: Ca 579 kr/250 ml.

Defy Damage In a Flash

Joico

Defy Damage In a Flash från Joico.
Defy Damage In a Flash från Joico.

En högteknologisk och dryg snabbkur för dig som vill att slitet hår ska kännas friskare, mjukare och hälsosammare i raketfart. Det gör det också glansigare. Sju sekunder från att formulan fördelats i håret är allt det tar. Här bjuds på keratinprotein och andra spännande ingredienser som jobbar för att få samman bindningarna inne i stråna.

Annons

Pris: Ca 549 kr/200 ml.

Flash Instant Shine Mask

Amika

Flash Instant Shine Mask från Amika.
Flash Instant Shine Mask från Amika.

Snigeln i gänget då denna ska sitta i hela 60 sekunder innan du sköljer ur den. Den blir inte riktigt lika krämig som sina kompisar men håret får naturligt fin glans och ser slätare ut. Här samsas aminosyror, antioxidanter och linfrö för att ge fukt och dämpa friss samt även en sudd med UV-filter för att skydda hårfärgen.

Pris: Ca 349 kr/200 ml.

Elvital Dream Lenght 8 second Wonder Water

L’Oréal Paris

Elvital Dream Lenght 8 second Wonder Water från L’Oréal Paris.
Elvital Dream Lenght 8 second Wonder Water från L’Oréal Paris.

Den första snackisen när det handlar om glansvatten då den både är snäll mot plånboken och snabb, perfekt om du har mycket långt hår. Det lättflytande vattnet blir både krämigt och varmt under kurtiden och det gör stråna klart mjukare, synbart mindre frissigt och lite mer glansigt. Ett par minuspoäng får den dock för väldigt stark doft.

Annons

Pris: Ca 79 kr/200 ml.

Tips!

Krama ur håret efter schamponering men inte riktigt lika mycket som när du använder annan typ av inpackning. Dessa glanskurer behöver en smula vatten för att reagera och bli mer krämiga.

Annons