Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp

16 okt, 2024
AvJessica Blockström
FotografPrivat
Margareta Hallin.
pr
Margareta Hallin är ett välkommet stjärnskott på sociala medier, hennes härliga konto inspirerar när det gäller att hitta sin stil och våga testa nya saker både i garderoben och sminkväskan – men också i livet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Vanliga misstagen som gör ditt smink mindre elegantBrand logo
Vanliga misstagen som gör ditt smink mindre elegant

Med nästan 100 000 följare på Instagram har Margareta Hallin blivit en stor inspirationskälla när det gäller mode och stil. Med jämna mellanrum dyker det också upp sminktips och hårknep på hennes ständigt växande konto. Och när just det kommer på tal bubblar det av glädje och lust hos Margareta.

– Jag har alltid älskat det. Min mamma inspirerade mig mycket. Hon var den enda i hela släkten som använde smink och jag tyckte att hon var så tjusig och snygg.

Lena Margareta Hallin

Gör: Modedesigner, färganalytiker, entreprenör och influencer som ligger bakom Instagramkontot @50something.

Ålder: 61 år.

Bor: I Linnéstan, Göteborg.

Familj: Man, två barn och två barnbarn.

Minns du dina första egna produkter?

– Väldigt tydligt. Det var i 6:an, en knalligt royal-blå mascara från Cutex som matchades med blå kajal och några år senare kompletterades med rouge från Bourjois, berättar Margareta.

Annons

Det var dock modeintresset som blev startskottet för Instagram-­kontot @50something.se, som hon drog i gång efter en stilkris som nybliven 50-åring.

– Kroppen hade förändrats och kläderna jag gillat tidigare kändes inte lika bra. Jag tänkte att det säkert var flera som hade samma traggel. Men det var först under pandemin, när jag blev arbetslös, som jag började satsa ordentligt på kontot.

Hon bjuder på en härlig mix med allt från hur man enkelt kan kombinera olika plagg för att få till flera looker till inspiration när det gäller både smink och hår.

Vad betyder skönhet för dig?

– Det är så kul. Jag gillar att man enkelt kan förstärka sina drag med smink men också förändra sitt utseende och enkelt gå från en vardagslook till en festlook.

Om man följer dig på Instagram får man ofta kika in i ditt vardagsrum. Men hur ser det ut i ditt badrum?

– Det är väldigt litet med bara ett skåp. Därför har jag bara få men noga utvalda produkter.

Annons

Vad är viktigt för dig när du väljer produkter?

– Jag gillar lyx och lägger pengar på få men dyra produkter. Det får gärna vara naturligt och hållbart så länge de levererar. Jag har haft problem med eksem och är noga med vad jag använder.

Hur ser din hudvårdsrutin ut?

– På morgonen har jag bara fuktserum och ansiktscreme innan jag sminkar mig. På kvällen gör jag dubbelrengöring. Sedan blir det fuktserum, något som tillför fett och ansiktscreme. Några gånger i veckan ser jag till att lägga nattmask med snäll skrubb innan.

Margareta Hallin.
Margareta Hallin. pr

Någon viktig pryl du inte vill vara utan?

– Min förstoringsspegel som jag satt fast på badrumsskåpets spegel. Den behövs numera.

Någon produkt som imponerat extra på dig?

– Mantles The Rich Cream som jag nu har morgon och kväll. Den ger huden ett sådant glow.

Annons

Något du aldrig vill se i ditt badrum igen?

– De kokosdoftande sololjorna från 80-talet som skulle göra oss mer bruna i stället för att skydda. Det enda försvaret är att vi inte visste bättre.

Du har fint grått hår, vilket är ditt bästa knep för att hålla det så fräscht?

– Jag har alltid varit noga med att gå till en duktig frisör och satsa på hårprodukter av hög kvalitet. Och så fönar jag alltid håret långsamt. Det är den enda gången jag har tålamod i badrummet. Då blir håret inte lika torrt.

Ditt bästa budgetknep?

– Jag har lite större, tvättbara rengöringspads från M Picaut i stället för engångsvarianter.

Alltid i handväskan?

– Jag gillar rouge, det gör att jag ser piggare ut. Därför har jag med mig Glo’s multibalm i färgen Guava som kan användas både på kinder och läppar.

Har du något spännande på gång i höst?

– Ja! Jag ska börja skriva på min bok. Det blir en stilbok som kommer ut nästa år.

Favoriter på badrumshyllan

1. Vårdande

Cellular Performance Total Finish från Sensai.
Cellular Performance Total Finish från Sensai.

I över 20 år har jag haft Sensais puderfoundation Cellular Performance Total Finish som bas. Jag älskar att den är vårdande, går att få på så fort med medföljande svamp och ger så fin effekt på huden. Ca 870 kr/12 g.

2. Återfuktande

Hydra Miracle Serum från M Picaut.
Hydra Miracle Serum från M Picaut.

Hydra Miracle Serum från M Picaut har en skön gelformula som går in i huden och omedelbart gör den återfuktad och mjuk. Ca 789 kr/30 ml.

3. Välsittande

Extended Play Gigaplay Black från Mac.
Extended Play Gigaplay Black från Mac.

Min favoritmascara är Macs Extended Play Gigaplay Black. Borsten är nätt vilket gör att jag kommer åt att lägga mascaran långt in. Formulan blir aldrig kladdig och den sitter bra men tvättas ändå lätt av med ljummet vatten. Ca 310 kr/5,7 g.

4. Salt

Dentosaltandkräm.
Dentosaltandkräm.

Jag kan inte vara utan min Dentosaltandkräm. Den är lite härligt salt och gör att tänderna blir vitare. Ca 39 kr/75 ml.

Annons

Margaretas bästa skönhetstips

1. Jag är ganska mörk under ögonen och concealer räcker inte riktigt, men en så kallad corrector först gör otrolig skillnad. Det behövs bara pyttelite för att ge riktigt fin effekt.

2. Se till att ge huden både fukt och fett. Det är dock viktigt att det inte är fett som lägger sig på huden, produkten måste gå in ordentligt för att göra nytta.

3. Ta hand om din kropp. Många glömmer den och väljer inte lika bra produkter som till ansiktet. Jag skrubbar kroppen en gång i veckan och kan mixa i olja i min kroppscreme för en extra boost.

4. Investera i en primer. Det får make­upen att sitta mycket bättre.

5. Har du glesa bryn? Prova brynserum. Jag trodde inte på det förrän jag testade. Du behöver ha tålamod, det tog ett par månader innan jag såg skillnad, så ge inte upp.

Annons