Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Bästa färgade läppbalsam och hur du kan få ut mer av ditt stift

30 aug, 2024
kvinna målar läpparna med färgat läppbalsam
De här tonade läppbalsam-favoriterna kan göra så mycket mer än fixa mjukare läppar.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se videon. Här är kändisarnas favoritparfymerBrand logo
Se videon. Här är kändisarnas favoritparfymer

Läppbalsam har verkligen gjort en resa, från att det bara funnits smetigt cerat till moderna varianter som ligger i landet mellan hudvård och makeup. Här kan du hitta ingredienser som vanligtvis används i ansiktskrämer men också kombinationer som både gör att läpparna ser jämnare ut och får en fin ton. Lyxkänslan har steppat upp rejält på läppbalsam-fronten, kan man säga. Den senaste tiden har det också släpps en hel rad av nya läppbalsam med just tonad formula vilket gör att du kan välja mellan alla möjliga olika formulas och färger men också prisklasser. Det finns tonade läppbalsam som bara kostar några tior och de som går loss på många sköna hundralappar. Här kan du se våra favoriter i alla kategorier. Och längre ner, där kan du läsa om hur mycket ett läppbalsam faktiskt kan göra som man kanske inte tänker på.

Annons

Bäst tonade läppbalsam just nu

1/7

Pearly Shine Lipbalm

Labello

Det här ser ut som klassiskt läppcerat men det mjukt skimrande och återfuktande sticket gör att läpparna ser lite fylligare och jämnare ut.

2/7

Sun Soft Lips SPF25 Glossy Pink

ACO Sun

Perfekt att ha på fickan är det här oparfymerade läppbalsamet som mjukgör och ger en lätt fin ton men dessutom skyddar med ganska hög SPF-faktor.

Annons
3/7

Fortune Balm

Rituals

Intensivt återfuktande med välgörande oljor, sheasmör och aloe vera är det här veganska läppbalsamet som i Nude ger en subtilt rosig ton men här finns ytterligare två nyanser om du vill ha en mörkare finish. Själva hylsan är elegant matt metall med engreppsklick för att få av locket.

4/7

Lip Oil Balm

Clarins

Med denna nyhet har Clarins tagit sin populära läppolja och förpackat det i ett härligt balmigt stick som är lika mjukgörande men du får en lyxigt smältande konsistens som också plumpar, ger glans, slätar ut och fixar färg. Finns i 6 nyanser, från ljust rosa till mustigt bärigt rött.

Clarins
Annons
5/7

Gloss Bomb Stix

Fenty Beauty

Det här är en hybrid för alla som letar efter ett smörigt och vårdande läppbalsam som medeltäckande färg och sitter bra. Formulan låser in fukt, fyller på med välgörande ingredienser som kiwifröolja, sheasmör och squalane och det finns i 10 färger.

6/7

Pout Preserve Peptide Lip Treatment

Ole Henriksen

Den här lena formula är ganska transparent och nästan gel-liknande vilket passar om du vill ha skir ton. Du får fina ingredienser som inte bara gör skönt för stunden, effekten håller i sig länge och jobbar även långsiktigt med till exempel peptider för jämnare, mjukare och fylligare läppar. Finns i 4 varianter.

Annons
7/7

Balmy Tint Hydratint Lip Balm

Ilia Beauty

Ett mer rikt pigmenterat stift med byggbar formula som gör att du verkligen kan få riktigt bra färgeffekt. Bland de mjukgörande och skyddande ingredienserna finns sheasmör, riskliextrakt och bivax ihop med ett koppel av växtoljor som från solros, avokado, oliv osv. Finns i sex nyanser.

3 oväntade sätt att använda tonat läppbalsam på

  1. Har du ett rosigt, rött eller brunrosa läppbalsam kan du snabbt sätta färg på kinderna och pigga upp huden med hjälp av formulan. Enklast är att plocka upp lite med fingret och fördela över partiet där du önskar rouge-effekten.
  2. Är ditt läppbalsam åt det aprikosa eller rödare hållet? Då kan du faktiskt använda det under ögonen för att neutralisera mörka ringar. Kombinera med concealer som du försiktigt lägger över ditt läppbalsam.
  3. Har du ett läppbalsam i ljusare ton med skimrande finish? Det blir riktigt fint som highlighter för att lyfta fram till exempel kindbenen. Jobba väldigt tunt.
Annons