Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Vaniljparfymen alla suktar efter just nu

08 aug, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Modern kvinna
Många kvinnor tycker om att dofta vanilj, och har gärna vaniljinslag i sina parfymer.
Den här italienska parfymen spås bli höstens mest eftertraktade parfym – och har den perfekta vaniljdoften!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Feminas läsare: Här är våra favoritparfymerBrand logo
Feminas läsare: Här är våra favoritparfymer

Vanilj är en doftfavorit hos många kvinnor, likväl som hon många män när de ska välja en parfym åt sin partner. Den söta doftnoten får tankarna att vandra till godis och annat som är gott, och har positiva konotationer för många människor.

Men att hitta en vaniljparfym som inte är överväldigande eller som man tröttnar på kan vara lättare sagt än gjort. Nu har dock en särskild parfym stigit upp som en stjärna på dofthimlen, och blivit både omtalas och hyllad på sociala medier.

Annons

Italienska Vogue skriver nu om parfymen Bianco Latte från märket Giardini di Toscana, som allt fler tycker är den perfekta vaniljparfymen. Den balanserar söta med djupa doftnoter och ger en balanserad vaniljdoft som inte tar över eller blir för mycket. Bland noterna hittar vi karamell, honung, vanilj och vit musk.

Bianco Latte från Giardini di Toscana
Vaniljparfymen Bianco Latte från märket Giardini di Toscana

Parfymen hyllas på sociala medier

Hypen kring Bianca Latte har spridits på sociala medier-appen Tiktok, där allt fler har börjat hylla den, vilket lett till att ännu fler velat testa parfymen och på så sätt har populariteten vuxit snabbt. Parfymen hyllas också för hur länge den håller – efter en hel dag ute känns doften fortfarande på huden. Välkomnande, berusande och sensuell är ord som ofta återkommer för att beskriva parfymen.

Annons

På Fragrantica, ett forum för parfymälskare, är det tusentals personer som testat och hyllar den unika doften och dess långvarighet på huden. De som har något negativt att säga påpekar att parfymen kan vara för söt för vissa personers smak, och att den kanske inte passar alla tillfällen.

Streetstyle från modeveckan i KöpenhamnBrand logo
Streetstyle från modeveckan i Köpenhamn
Annons