Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Concealer och mogen hud - så lyckas du

01 sep, 2024
kvinna med concealer på mogen hud
Knepen som får din concealer att gå på jämnt, ge naturlig finish och hålla sig på plats utan att samlas i linjerna.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Tareq Taylor hyllning till flickvännen: "Superkvinna"Brand logo
Tareq Taylor hyllning till flickvännen: "Superkvinna"

Har du kämpat med att dölja mörka ringar och fina linjer med concealer bara för att upptäcka att allt jobb du lagt ner hamnar just i de där linjerna efter mindre än en timme? Concealer kan vara en toppenprodukt men det gäller att veta hur man bäst utnyttjar den. Att ladda med massor av produkt och tro att det ska trolla bort problemen har oftast motsatt effekt. Så hur ska man göra? Här är några tips.

Så lyckas du med concealer på mogen hud

1. Mogen hud är ofta torrare vilket blir ett svårt underlag att jobba på. Ögonkräm är bra att grunda med men det finns ett ännu smartare knep. Lägg ett par ögonpatches över huden under ögonen på morgonen och låt dem verka medan du dricker kaffe och borstar tänderna.Då fuktmättas huden som blir betydligt jämnare och lättare att lägga concealer på. Den senare kommer också att fästa bättre.

Annons
1/3

Calming Eye Gels

Xlash

Med dessa hydrogel-pads får du rejält med serum och de är ljuvligt svalkande utan att du behöver förvara dem i kylen. Gurkextrakt, hyaluronsyra och aloe vera gör gott för trött och plufsig hud.

2. Punktmarkera med din concealer. Att svepa på ett lager under hela ögat kommer inte att ge ett bra slutresultat, oavsett hur mycket du försöker jobba in det i huden. Mer är inte bättre när det kommer till concealer, tvärtom. Du kommer långt med att bara lägga lite tunt där det verkligen behövs. Tänk det mörka partiet vid inre ögonvrån och om det behövs även vid den yttre ögonvrån för att ljusa upp där.

2/3

Forever Skin Correct Concealer

Dior

En ny modern concealer med lättflytande och lättarbetade formula som smälter in i hud och hudton och gör jobbet utan att synas.

Annons

3. Fixera concealern med ett tunt löst setting powder, gärna någon av de moderna varianter som också är återfuktande. Du kan svepa på med en borste eller använda en puderpuff för att lätt trycka in pudret över concealern.

3/3

Can't stop, won't stop Setting Powder

NYX Professional Makeup

Fjäderlätt och finmalet setting powder som ger perfekt finish utan att tömma plånboken.

Annons
Annons