Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Skönhetsredaktörens tips - så får du ut mer av dina eye patches

05 sep, 2024
kvinna med ögonmask
Serum-stinna masker för huden under ögonen är inte bara bra på att pigga upp efter sena nätter och släta ut små rynkor. Här hittar du fler smarta saker du kan ha dem till.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Vad har du i bokhyllan? #1 – Camilla LäckbergBrand logo
Vad har du i bokhyllan? #1 – Camilla Läckberg

Har du investerat i en burk med serumpreppade ögonmasker? Eller är du kanske nyfiken på varför det är en så stor hajp kring den här produktkategorin just nu. Eye patches ett otroligt skönt och lätt sätt att pigga upp huden under ögonen med vare sig du känner dig extra trött en måndagsmorgon, vill ha en askungeeffekt innan fest eller behöver en svalkande återställare dagen efter. Men visste du att det faktiskt går att använda de här sköningar på flera sätt? Här är några användningsområden du kan testa.

Annons

Så kan du få ut mer av dina eye patches

1. Även om dina patches är framtagna för att användas just under ögonen går det faktiskt utmärkt att ha dem på andra ställen. Extra bra gör den här typen av mask på vecken vid näsan, de som kallas nasolabialveck, eller mellan ögonbrynen. Men det är bara fantasin som sätter gränsen för var du kan maska med dem. De passar helt enkelt på alla ställen där du vill ge huden mer fukt, få skön svalka och jämna ut hudytan.

2. Trött på att jobba fram en snygg sotning eller skugglook bara för att se att det blivit alldeles mörkt och prickigt av mörkt puder under ögonen? Lägg på ett par ögonpatches innan du börjar med ögonmakeupen och låt dem sitta till du är klar. Då får du dessutom ett än bättre underlag för din concealer.

Tre hajpade eye patches just nu

1/3

Calming Eye Gels

Xlash

Dessa nya hydrogel-pads är ljuvligt svalkande och innehåller gurkextrakt, hyaluronsyra och aloe vera som gör gott för trött och plufsig hud.

Annons
2/3

Cool and firm

MASQ+

De här tjusigt rosaglittrande och välsittande ögonmaskerna är oväntat svalkande. De är också preppade med ett serum där fukt är fokus. Här finns allt från hyaluronsyra till ectoin men också lugnande allantoin och niacinamid som gör huden klarare.

3/3

Snail Bee Ultimate Hydrogel Eye Patches

Benton

Dessa algbaserade hydrogel-pads innehåller både snigelsekret, bigift och niacinamid och är toppen att preparera huden innan fest. Effekten blir en jämnare, klarare och lystrigare hud där sminket lägger sig snyggare.

Annons
Annons