Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Frisörens smarta råd för dig med tunt hår: ”Är att föredra”

19 okt, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT, privat.
Winona Ryder och frisören Alexandra Steinbach
Alla hårtyper kommer med sina utmaningar – och att ha tunt hår med tunna hårstrån gör att man ofta kämpar med att få till lite volym.
Frisören och L'Anza-utbildaren Alexandra Steinbach avslöjar sina bästa tips för att få till volym i tunt hår.
– Har man tunnare hår så behöver man lite mer styling, säger hon.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Bianca Salmings bästa hårtipsBrand logo
Bianca Salmings bästa hårtips

Vi är många som har tunt hår, och vet hur svårt det kan vara att få volym i frisyren. Rönen är många om hur man ska få så mycket volym som möjligt, men vad stämmer egentligen? Måste man klippa särskilda frisyrer bara för att man har tunt hår?

Nej, säger frisören Alexandra Steinbach. Alexandra, som har en egen salong i Växjö och dessutom är utbildare hos hårproduktsföretaget L'Anza, menar att det viktiga är att du inspireras av rätt personer.

– Du kan ha vilka frisyrer du vill om du man har tunnare hår – jag är själv en av dem som har tunt hår – men det är väldigt dumt att hitta inspirationsbilder på personers som har en helt annan hårkvalitet, säger hon och fortsätter:

– Jag skulle säga att lite kortare hår är att föredra, du kan fortfarande ha lite längder, men kanske att man håller det till lite mer axellängd. Har man tunnare hår så behöver man lite mer styling, och man behöver lägga lite tid på det för att få en illusion av tjockare och fylligare hår.

Annons

Så får du volym i tunt hår

Att kämpa med stylingen för att få till mer volym är något som många personer med tunt hår kan känna igen sig i. Det är lätt att tänka att man måste använda de tyngsta produkterna med mest hållbarhet, men det kan faktiskt få motsatt effekt.

– Jag att det är viktigt att man inte bara går på den starkaste volymprodukten som finns. Många gånger när man har tunnare hår så är det bättre att bygga upp volymen – att ta en spray som är lite mjukare och skapar en fyllighet, och sen någon produkt som lyfter håret från botten och ger lite mer stadiga där. Att man verkligen bygger upp och skräddarsyr sin styling utifrån de olika delarna av håret, från hårbotten till mitten till topparna. Många gånger tänker man att man har olika behov från person till person, men våra frisyrer har olika behov i olika delar av håret.

Pernilla Månsson Colts hårförvandling: "Lite ångestfyllt"Brand logo
Pernilla Månsson Colts hårförvandling: "Lite ångestfyllt"
Annons