Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Hårexpertens mest underskattade tips för att motverka håravfall

31 jul, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kvinnor med håravfall
Håravfall och bristande hårväxt på huvudet är något som drabbar många kvinnor, men som få vill prata om.
Håravfallsexperten och kirurgen Munir Somji avslöjar sitt mest underskattade råd för de som vill stimulera hårväxt – och det tar bara tio minuter om dagen.
– Detta förbättrar blodcirkulationen och stimulerar blodtillförseln, säger han till The Sun.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Så ofta behöver du tvätta håret - faktorerna som avgörBrand logo
Så ofta behöver du tvätta håret - faktorerna som avgör

Håravfall förknippas ofta med män, men även många kvinnor kan drabbas av håravfall, även om det ofta ser lite annorlunda ut än för män. Att märka att håret inte är så tjockt som det brukade vara, och att hårstråna sitter glesare än tidigare är något många kvinnor kan relatera till.

Att drabbas av håravfall på olika sätt kan ha många olika orsaker, och är du orolig bör du alltid söka dig till läkare i första hand, i fall håravfallet har underliggande medicinska orsaker.

Munir Somji är kirurg på en håravfallsklinik och expert på området.

– Det finns många skäl till håravfall som går att behandla, som en brist på B12, folsyra, d-vitamin eller järn. Stress, livsstil, dåligt näringsintag, dålig sömn och höjda kortisolnivåer kan alla påverka hårväxten också, säger läkaren.

Annons

Enkelt tips för mer hårväxt

Men det finns också enkla sätt att hjälpa hårväxten på traven, som inte behöver ta lång tid.

– Det mest underskattade tipset är att massera skalpen varje dag. Detta förbättrar blodcirkulationen och stimulerar blodtillförseln, vilket stimulerar hårsäckarna, säger Somaji.

Genom att massera hårbotten kan du hjälpa hårsäckarna på traven och ge hårväxten en skjuts.

– Hårbotten har en väldigt bra förmåga att återhämta sig, så man kan regenerera hårbotten på egen hand genom att bara massera den i tio minuter varje dag, även om det är i duschen när du tvättar håret eller masserar i lite olja.

Tips för dig med tunt hårBrand logo
Tips för dig med tunt hår
Annons