Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Så hittar du perfekta läppstiftet för just dig – expertens enkla tips

30 jul, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kvinna tar på läppstift
Samma läppstift kan se helt olika ut på olika människor – så hur ska man hitta den perfekta läppstiftsfärgen för just en själv?
Sminkösen Bethan Owens ger sina bästa tips för att hitta den optimala nyansen, och har ett smidigt trick.
– Allt handlar om hudens underton, säger Bethan till The Sun.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Mina skönhetsfavoriter #1 – Rania Shemoun OlssonBrand logo
Mina skönhetsfavoriter #1 – Rania Shemoun Olsson

Ett snyggt läppstift kan förgylla vilken dag som helst – men att hitta den perfekta läpprodukten är lättare sagt än gjort. Färgen som är så snygg på din vän ser plötsligt helt annorlunda ut på dina läppar när du lånar det, varför blir det så?

Makeup-artisten Bethan Owens förklarar att det är flera saker som spelar roll, men att hudens underton gör stor skillnad.

– Precis som vissa kläder kan se bättre ut på dig än på andra, så finns det också läppstift som du passar i, som andra inte kan bära upp. Allt beror på hudens undertoner, säger Bethan Owen till The Sun.

Bethans knep är att titta på handleden för att se vad som passar en bäst.

– En bra tumregel är att kolla på handledens blodådror. Om de ser blåa ut har du antagligen kall underton. Men ser ådrorna gröna ut så kan du ha varm underton. Är de en blandning av blått och grönt så är din hudton neutral, och du kan bära ett bredare utbud av nyanser.

Annons

Läppstiftsfärgen för just dig

Bethan Owen har också tips på vilka läppstift som passar vilken underton.

– Om du har kall ton, så välj läppstift med kalla, blåaktiga undertoner. Rosa med lila inslag, kalla röda färger och gammelrosa färger fungerar alla bra, precis som färger som violett och till och med blått. Olivfärgad hy, som har en gul underton, passar bäst i knallrött, oranget och plommon.

Men det är inte bara hudtonen som spelar roll. Även hårfärg och till och med ögonfärg kan påverka hur ett läppstift ser ut på en person.

Mina skönhetsfavoriter #2 – Johanna Lind BaggeBrand logo
Mina skönhetsfavoriter #2 – Johanna Lind Bagge
Annons