Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Här är höstens trendigaste hårfärger

29 aug, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Chappell Roan och Charli XCX
Är du sugen på att förnya dig i höst med en helt ny hårfärg, eller vill hitta en ny variant på hårfärgen du älskar?
Här är några av höstens allra trendigaste hårfärger – spana in och inspireras inför ditt frisörbesök!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem självaBrand logo
Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem själva

Inför hösten kan det kännas skönt att ge håret ett ordentligt lyft – det är riktigt skönt att boka in ett frisörbesök och antingen kapa längderna, testa en ny uppklippning eller ge håret en helt ny färg.

Vi har tidigare skrivit om några av höstens trendigaste frisyrer, och nu kan du inspireras av säsongens trendigaste hårfärger också!

Terrakoppar

Att en röd nyans hårfärg letar sig in på listan över höstens trendigaste hårfärger – finns det något snyggare till hösten än kopparrött hår? De senaste åren har rött hår varit riktigt trendigt i olika varianter, och i höst inspireras vi av nya världsstjärnan Chappell Roan, och även artisten Dua Lipa som också färgat håret rött nyligen. Terrakoppar är en blandning av terracotta och koppar, och är både jordigt och eldigt samtidigt.

Annons

– Det är en rik och intensiv terracotta-kopparnyans som är lite mer vågad än en naturligt röd hårfärg, säger frisören och trendspanaren Tom Smith till Glamour.

Chappell Roan
Chappell Roan har tagit världen med storm. Foto: Annie Lesser/imageSPACE/Shutterstock

Skalpblekning

Är du sugen på att gå åt det ljusa hållet i höst? Då är det ljust ända in till rötterna som gäller! Efter många år av bayalage och slingor är höstens trendigaste blonda färg den som sträcker sig hela vägen till hårbotten. För den som har blekt håret tidigare kan det låta läskigt, men nu för tiden har teknikerna och produkterna utvecklats för att minimera skada på håret.

Annons

Häxig brunett

Vill du hellre satsa på en höst som brunett ska du inte vara rädd för att gå riktigt mörkt i stället! Med filmer som Beetlejuice Beetlejuice på biograferna i höst är det kanske inte så konstigt att vi inspireras av den häxiga estetiken. Tänk en kall och mörk brun hårfärg, som gränsar mot det svarta. ta gärna ut svängarna med långa hårlängder och mycket naturlig textur – tänkt trendiga popstjärnan Charli XCX.

Jeansblått

För den som tycker om att leka med sitt hår är hösten ett perfekt tillfälle att färga barret i en rolig färg! I höst kan du testa att färga håret i olika nyanser av jeansblått – inspireras av Megan Fox, eller testa en mörkare, mer diskret blå färg.

Annons

Toffeebrunt

En mjukt chokladigt brun hårfärg kan knappt bli otrendig – den kommer i nya varianter varje år. Tom Smith kallar höstens hetaste bruna hårfärg för ”cinder toffee brunette”, en rik och glansig brun hårfärg.

– Det är varma nyanser som kombinerar choklad karamell och intensiva guldtoner för att ge en reflektiv glans till håret. Det kan man få till genom att färga hela håret, eller genom att kombinera en mörkare bas med dimensionella slingor.

Annons
Tips för dig med tunt hårBrand logo
Tips för dig med tunt hår
Annons
Annons