Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Exklusiva hårfärgen alla vill ha i höst

26 aug, 2024
AvMina Knudsen
FotografTT.
Barbieblont hår får ta ett steg tillbaka – i höst är old money blonde den hetaste blonda hårfärgen.
– Old money blonde är en färg som ser exklusiv ut, säger frisören Siv Oldervik.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem självaBrand logo
Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem själva

Sirapsblond, Lived-in-blond, Expensive Bbonde och Expensive brunette är hårfärger som alla har snackat om det senaste året. Enligt InStyle är det nu en ny hårfärg som gäller i höst, nämligen ”Old money blonde”. Med nyckelorden ”glansigt” och ”hälsosamt” i åtanke är det bara att ta plats i frisörstolen. Nu ska håret kännas exklusivt – men samtidigt naturligt.

Du kan jämföra den med 2000-talets ombré (ljusare hår i topparna, red anm), men färgen blandar sig bättre och känns mer naturlig.

– Nu är det ut med Barbie-blond och in med lite mer dämpade blonda färger. Slingorna ska inte vara synliga, det ska vara sömlösa övergångar, säger frisören Siv Oldervik på Stats og Bryn i Trondheim.

– Old money blonde är en färg som ser exklusiv ut. Det är en mer naturlig färg som samtidigt är ljusare än din naturliga. Den är i grunden varmare med inslag av beige effekter som flyter in i varandra.

Annons

Höstens hetaste hårtrender

En hel värld av modeprofiler, kändisar och influencers har förälskat sig i denna look. Bara se Sofia Richie, Gwyneth Paltrow, Jennifer Lawrence, Rosie Huntington-Whiteley, för att nämna några.

– Jag tror att denna färg är trendig för att många önskar ett mer naturligt och fräscht uttryck, snarare än att deras hår är blekt till döds. Färgen får gärna vara lite ljusare runt ansiktet, vilket också gör det mer naturligt.

Vilka andra hårtrender kommer vi se mer av i höst?

– Det har varit en del Hollywood-styling den senaste tiden, men nu kommer det gå mer mot mjukt vågigt hår, och glans. När det kommer till brunetter är det supertrendigt med glossy brunettes, säger Oldervik.

Katelinn Powell är ägare av salongen Blossome Frisör. Hon har sett en stor ökning i efterfrågan på varma toner.

– Speciellt varma färger som honung är populärt – det är det många som frågar mig om att få, har hon tidigare sagt till KK.

– Från mörkt till ljust är alltid populärt, och något jag tror blir en stor trend i år.

Det här är en artikel från Feminas norska systersajt KK.no.

Hårtrender #10 – Så fönar du håret med rundborsteBrand logo
Hårtrender #10 – Så fönar du håret med rundborste
Annons